23.03.2017

Внимание! Как да шофираме върху сняг и лед

Може и валежите от сняг вече да спряха, но определено обстановката по пътищата не е сред най-спокойните. Заледените пътища създават много опасности...

Още

Внимание! Как да се предпазим от зли очи

На всеки се случва да контактува с хора, които имат лош поглед. Те, умишлено или без да искат, могат да ви навредят, да ви урочасат и да ви пренесат своята негативна енергия.

Доказано: Дългите часове работа са вредни за жените

За жените дългите часове работа са свързани с риск от редица здравословни проблеми, включително сърдечни болести, диабет и рак, сочат резултатите от изследване, цитирани от ЮПИ. Било установено, че посветеното на работата време влияе върху здравето. Новото изследване на учени от университета на Охайо навежда на мисълта, че 50-60-часовата работна седмица има значително по-вреден ефект върху здравето на жените за няколко десетилетия, отколкото върху здравословното състояние на мъжете. Предишни изследвания показаха, че продължителната работа и работата на смени имат неблагоприятен ефект върху здравето. Заключението, че жените са с по-голям риск от здравословни проблеми в резултат на дългите часове работа, е нещо ново. Хората не обръщат внимание как прекараното в работа време може да повлияе върху здравето им в бъдеще, отбелязаха учените. Те анализирали данни за 7492-ма участници, които били на 40 и повече години през 1998 г. Бил обхванат 32-годишен период, през който участниците работели. Учените взели под внимание прекараното в работа време и регистрираните сред участниците сърдечни, ракови болести, случаи на артрит или ревматизъм, на диабет, хронична обструктивна белодробна болест, депресия и високо кръвно налягане. Малка част от заетите на пълен работен ден участници работели по-малко от 40 часа седмично, докато 56 на сто работели между 41 и 50 часа седмично, 13 на сто били на 51-60-часова работна седмица, а 3 на сто работели над 60 часа седмично. Макар сред мъжете да имало повече случаи на артрит, нито едно от другите заболявания не можело да се свърже с дълги часове работа. При жените обаче била констатирана връзка между дългите часове работа и сърдечните, раковите болести, случаите на артрит и диабет. Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Occupational and Environmental Medicine.

5 трика за сигурен и разтърсващ оргазъм (снимки)

Оргазмът е нещо, за което трябва практика, определен подход и, разбира се, определена доза умение. За мнозина е достатъчно само да се отпуснат, за да постигнат сексуалната наслада, а за други това не е така и то се превръща в проблем, който не е лесен за разрешаване. При дамите е още по-сложно, защото достигането до върховата точка на удоволствие може да се окаже сложна и дори почти невъзможна задача. За да достигнете върха, забравете какво ви тревожи, оставете го за после и си дайте възможността да получите удоволствие от секса, партньора и от момента, съветват от сайта edna.bg и предлагат няколко трика, които ще ви осигурят разтърсващ оргазъм. Първото условие за сексуалното удовлетворение е отпускането. Едно напрегнато тяло не може да се наслади на момента и да стигне до наслада. Докато освободеното тяло – обратно – ще чувства всяко едно докосване и от само себе си ще отвърне с вълна от блаженство. Обърнете внимание как дишате. Дълбокото дишате пред, по време и след оргазъма ще ви донесе незабравими усещания. Именно дишането с пълни гърди и корем ще удължи оргазма.   Ако все още не ви е комфортно, пробвайте движение с таза и леко поклащане на бедрата. Може да не сте загрели точката G и просто да ви трябва повечко време. Не се опасявайте да стенете или дори да викате от удоволствие. Не се сдържайте – иначе това състояние създава напрежение, не допуска отпускането на тялото и получаване на удоволствие. Н...

Най-добрите графични среди за Ubuntu (втора част)

В предишната първа част разгледахме три графични среди за Ubuntu Linux и преди да се запознаем с още няколко, да обърнем внимание, как става преминаването от една десктоп среда към друга. Съвсем лесно е. Първо излезте от системата (Log Out). Ще се появи екранът за логване в системата, откъдето може да се избере коя графична […] Източник Най-добрите графични среди за Ubuntu (втора част)