21.08.2017

Валери Симеонов обиди Борисов, нарече го луд

„Имаме за министър-председател и лидер на най-голямата партия човек с доста лабилна психика. Това е моето мнение и то почива върху факти”, коментира в ефира на Нова телевизия председателят на НФСБ Валери Симеонов. „Търсят се поводи за прекратяване на отношенията между Патриотите и ГЕРБ, защото така е разпоредил лидерът. Нямам обяснение защо и не виждам необходимост да се втренчваме в това”, коментира още той.  „Не е национално отговорно поведението на партия, която има правото да формира правителство и отказва да го направи. Национално отговорното поведение е да не се допуска в излизане в парламентарна криза”, каза още Симеонов.  „За мен би било много интересно ГЕРБ да обяснят защо отказват мандата. Те ще кажат, че нямат стабилно мнозинство в Народното събрание, но в Народното събрание в момента има мнозинство от 130-140 души. Коалиция „Обединени патриоти” има 33 депутати, ГЕРБ има – 84 депутати, 13 депутати от Реформаторския блок също подкрепят правителството”, добави той.  "ГЕРБ в момента и лично премиерът руши стабилността, с която България се гордееше в продължение на две години", коментира Симеонов.     

Още

Валери Симеонов: Няма как Борисов да спре Валери или Валери да спре Борисов, когато и двамата спазват закона

Дисциплиниращият ефект от акцията в курортния комплекс "Слънчев бряг" през почивните дни е налице, смята вицепремиерът  Валери Симеонов  Пред Нова телевизия той заяви категорично, че институциите вършат добра работа. В Бургаска и Варненска област работят над 100 екипа, които денонощно извършват проверки. В случая с бар "Оксижен" става дума за най-малко 20 предупредителни протокола и над 18 наказателни постановления заради шума.  По думите на Симеонов, няма как Бойко Борисов да спре Валери или Валери да спре Бойко Борисов, когато и двамата спазват закона. 

Валери Симеонов: Няма как Бойко Борисов да спре Валери

Този призив "Бойко спри Валери" крие неразбиране на държавното управление. Ние сме в коалиция и управляваме в името на законноста. Няма как Бойко Борисов да спре Валери. Този коментар направи вицепремиерът Валери Симеонов по повод исканията на протестиращите работещи в дискотеки в курорта Слънчев бряг.

Бойко Борисов: Валери Симеонов действа законно

Според министър-председателя Бойко Борисов вицепремиерът Валери Симеонов е действал законно при акцията в "Слънчев бряг": Говорих с Валери Симеонов. Има за две от заведенията, за едното 10, за другото около 20 жалби. Законът е такъв, че не позволява да има шум след 23 часа, мисля, по закон. Така че той си действа в рамките на правомощията и в рамките на това, което пише в закона. Ако това е дебат, то той трябва да се пренесе в парламента и там да се чуят "за" и "против" и да се смени или да не се смени законът, в зависимост от това, което народните представители кажат. А в същото време законът е за това, за да се изпълнява, каза премиерът в Пловдив. Дисциплиниращият ефект от акцията в курортния комплекс "Слънчев бряг" през почивните дни е налице, смята вицепремиерът  Валери Симеонов. Пред Нова телевизия той заяви категорично, че институциите вършат добра работа. В Бургаска и Варненска област работят над 100 екипа, които денонощно извършват проверки. В случая с бар "Оксижен" става дума за най-малко 20 предупредителни протокола и над 18 наказателни постановления заради шума.  Във всяко едно от заведенията има по един собственик, който си мисли, че е над закона. Това е в манталитета на българина. Има заведения, които са недосегаеми,смята Симеонов.  Според него протестите и призивите за оставката му след Акция "Тишина" са организирани именно от хора, които нарушават закона, и допълни: Няма как Бойко Борисов да спре Валери или Валери да спре Бойко Борисов, когато и двамата спазват закона.  Кой клати държавата през туризма? Наематели и концесионери на плажове като братята Маргини, Радо Слънцето. Тези хора са свикнали да печелят на гърба на другите. Не е нормално да дадеш концесия за 20 години на плаж. Ние ги правим назначени печеливши, изтъкна Валери Симеонов. 

Сидеров: Оставете на мира Валери Симеонов и Борисов, понеже те вършат полезни неща

 „С поисканата оставка на Валери Симеонов Корнелия Нинова манипулира. Аз гарантирам, че той няма майтапчийкски снимки от Бухенвалд“. С тези думи лидерът на „Атака“ Волен Сидеров тръгна да защитава доскорошния си враг Валери Симеонов в студиото на бТВ.   „Той няма прохитлеристки възгледи, гарантирам. Аз знам технологията на кампанията, бил съм обект на такава. Целта е удар по правителството“, каза Сидеров. „Решиха, че Валери Симеонов е лесна мишена. Казвам го на организаторите – той не е лесна мишена. Пледирам към всички подведени и заблудени – оставете на спокойствие и Симеонов, и Борисов, и останалата част от правителството да си свършат полезните неща“, каза още той. Волен Сидеров беше запитан, защо преди е наричал Борисов „шеф на контрабандата“ и са се съдили, а сега са първи приятели, той каза: „Не съм го наричал шеф на контрабандата. Цитирате некоректно. Ние имаме отношения като нормални мъже. Като разбереш, че си бил подведен или нещо си прекалил, е признак на слабост и сила да кажеш: „Съжалявам, сбърках“. Така се разбрахме с Борисов и сега сме в коректни отношения. Преодоляхме недоразуменията“, подчерта лидерът на Атака. http://bultimes.bg

Валери Симеонов: Борисов разиграва картите правилно

Съпредседателят на Патриотичния фронт и председател на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов определи като правилни и уместни действията на премиера Бойко Борисов в посредническата му мисия между Турция и ЕС. В интервю за предаването „12+3“ той заяви: В случая Борисов в ролята си на посредник успява да спечели доста позитиви за България като цяло и неговото поведение трябва да бъде адмирирано. Неговото поведение е правилно пресметнато и полезно за държавата, правилно разиграва картите. В този момент България няма интерес от конфронтация с Турция и струпване на тълпи авантюристи на границата ни, при завършването на оградата бихме могли да си позволим по-категорична политика, смята Валери Симеонов. По думите му се търси приемливо междинно решение: С което и Ердоган да излезе от ситуацията, защото сега той е в укорителната позиция на мъмрено от Европа дете. КСНС са камуфлаж, театрални постановки, така Симеонов отговори на въпроса дали е закъсняла реакцията на президентството. Ориентирани сме изцяло към отговорните българи и патриотите, търсим обединение и да привлечем колкото може повече хора, които поставят България над всичко – така Симеонов очерта целите на кандидатпрезидентската кампания за Патриотичния фронт. Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

Валери Симеонов: Кому беше нужно това упражнение, г-н Борисов?

"Тези избори бяха ненужни. Знаехме отначало, че нищо по-различно няма да се случи. Защо бше нужно това упражнение. Защо, г-н Борисов"? Така съпредседателят на "Обединените патриоти" Валери Симеонов коментира пред БНТ предварителните резултати от парламентарните избори. Формацията е на трето или четвърто място в съревнование с ДПС, гласят данните на социолозите в края на изборния ден. ГЕРБ надви БСП с около 5% (ПЪРВИ ДАННИ - ТАБЛИЦА) Според Симеонов отговорът на въпроса дали "Обединените патриоти" ще участват във формиране на правителство зависи от крайния резултат, но и от начина, по който ще бъдат проведени и ще протекат преговорите за бъдещо управление.  "Доста сме скучни и предвидими. Ще искаме същото, което и преди 2 години - добра програма за управление с повече приоритети от нашата програма", каза той. Попитан дали обединението с ВМРО и "Атака" ще продължи да е стабилно Симеонов коментира така: "Да не съм баба Ванга да прогнозирам бъдещето? Разбираме се с колегите, работим добре, но животът е нещо толкова сложно..." Валери Симеонов призна, че е разочарован от резултата на "Обединените патриоти", защото се е очаквало по-добро представяне. Но попитан как понася това, че не е ясно дали обединението или ДПС за трета политическа сила лидерът на НФСБ заяви: "Не сме на текезесарски кантар да се мерим кой е малко отгоре или малко отдолу. Така е и при водещите партии. Макар че бих се чувствал по-добре, ако изместим ДПС от мястото на "вечния трети и вечния балансьор".

Борисов: Валери Симеонов е честен човек, има по-рязък изказ

"Валери Симеонов е честен човек, има по-рязък изказ, но за сметка на това – точен", заяви в Шумен премиерът Бойко Борисов. Борисов направи това изявление в отговор на журналистически въпрос дали поведението на вицепремиера за демографската и икономическа политика в настоящия кабинет обтяга отношенията в коалицията, предаде "Фокус". Вчера вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че ще съди в. "Сега", защото не бил казал, че си е правил майтапчийски снимки в Бухенвалд. Той не смята да подава оставка. „Всички сме се родили с някакъв характер, всеки си има своите качества и достойнства. 350 000 български граждани са гласували, а на президентските избори над 550 000 за тези лидери. Аз се съобразявам с това, което народът е казал и щом...