28.07.2017

Малкият Мустафа все още сам, все още в болницата

Подготвят детето за прехвърляне в защитено жилище

Още

Малкият Мустафа живеел с още 6 деца в 2 стаи, майка му го родила на 12! (ВИДЕО)

9-годишният Мустафа, чиято трагична история трогна цяла България живее в къща с две стаи заедно с трите си братчета и сестричета, вуйчо си и двете си лели, които все още са… ученици. За тях полагат грижи единствено бабата и дядото на момчето-Сабри и Фатме, разказаха жители на крумовградското село Бряговец, откъдето тръгва историята на Мустафа.

Болницата, в която е малкият Мустафа, съобщи, че получените за него дарения са в пъти повече от необходимото

Неизброимо много дарения от дрехи, обувки, играчки и лакомства получи 9-годишният Мустафа, пациент на Отделението по детска онкохематология към Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги". Вещите и хранителните продукти бяха донасяни на място в отделението или изпращани като колети от всички краища на страната след апел в социалната мрежа. Социалните: Майката на Мустафа няма повече да взема сама решения за бъдещето му ...

Малкият Мустафа, изоставен от близките си в болница, перял дрехите на майка си

9-годишния Мустафа, който е бил изоставен от майка си и баба си в хематологията на университетската болница в Пловдив, е от Кърджали. Пред БЛИЦ Катя Миткова, която има близка приятелка в същото отделение и лекува детенцето си, разказа, че многократно безотговорните баба и майка са изоставяли момченцето. По-скоро синът се е грижел за майка си и дори е перял бельото й, докато са били на лечение в здравното заведение, отколкото майката да полага грижи за болното момче.

Малкият Мустафа ще остане в болница поне още половин година

Агенцията за закрила на децата ще поеме грижите за малкия Мустафа, след като той бъде изписан от болницата. Това обаче ще стане най-малко след половин година.

Малкият Мустафа, който трогна цяла България

От лечебното заведение, в което е настанен, помолиха да му се помогне с дрешки. Днес те вече са получили прекалено много

Малкият Мустафа – лабилен, Джейлян при него само със социалните

Три семейства вече са поискали да се грижат да момченцето

Добри новини за изоставения 9-годишен Мустафа 

Малкият Мустафа, който бе оставен сам в болницата в Пловдив повече от месец, почти сигурно ще се излекува от левкемията. Това обясни Надя Танева, директорът на "Социално подпомагане" в града под тепетата, цитирана от в. България днес. Тя се позовава на думите на лекарите, които го лекуват. В момента именно "Социално подпомагане" се грижи за 9-годишното хлапе.

Добри новини за малкия Мустафа

Малкият Мустафа , който бе оставен сам в болницата в Пловдив повече от месец, почти сигурно ще се излекува от левкемията. Това обясни Надя Танева, директорът на "Социално подпомагане" в града под тепетата, цитирана от България Днес.