04.12.2016

Валери Симеонов: Пред КСНС Борисов призна, че е направил грешка да не дава министрите си

ори и ГЕРБ да не върнат мандата. Бойко три пъти си смени позицията в последната седмица. Не ни е детска мечта да направим правителство. Приемаме просто, че наша отговорност е да предотвратим тежката политическа криза, която се очертава. Ако ни бъде възлож

Още

Валери Симеонов: Бургас е от най-мутренските градове в България

„Бургас е един от най-мутренските градове в България”, каза Валери Симеонов пред bTV по повод снощната стрелба в Слънчев бряг, при която беше ранен Димитър Желязков (Митьо Очите) и убит негов гард. Симеонов е депутат от Бургас и живее там. По думите му другите два града в подобна ситуация са Поморие и Несебър. „Това е така заради слабата полиция, зависимата прокуратура и зависимата съдебна система”. Според Симеонов всички в тези среди се познават, като силите на реда също са наясно с това, което се случва. „Те се подчиняват по линията на „защо трябва да си създаваме неприятности” и на заден план остават задълженията им”, допълни депутатът. „Ударът, както се очертава е нанесен за разпределение на рекета от таксиметрови шофьори, които извършват дейността по транспортиране на проститутки и наркотици в Слънчев бряг”, смята Симеонов. Той добави, че определението на премиера Бойко Борисов, че това е „махленски спор за парко място” е абсурдно. „Трябва незабавно да се вземат мерки спрямо шефовете на РПУ-тата в Несебър, Слънчев бряг, да се провери и Поморие. Основните задължения са техни”, категоричен е Симеонов. По повод свалянето на доверието от Полина Карастоянова, която по-рано днес подаде заявление за напускане на групата на Патриотичния фронт, Валери Симеонов каза, че няколко случая с нейно участие са навели на мисълта за прокарване на лобистки интереси. По повод предстоящите президентски избори, Валери Симеонов добави, че все още не са се водили разговори за кандидатите на Патриотичния фронт, но предстоят разговори с „Атака” и други партии. „Готови сме да седнем на една маса с всички партии, освен турските партии ДПС и ДОСТ”, категоричен е Симеонов.

Валери Симеонов: "Галъп" удари дъното с манипулация в процентите

Не ми беше ясно каква беше идейната платформа на президентските двойки на водещите две партии и разликата между тях. Това каза председателят на ПГ на ПФ и лидер на НФСБ Валери Симеонов по време на пресконференция в НДК, предаде Фокус. „Искам да обърна внимание на анализаторите, че може би "Обединени патриоти" е единствената коалиция, която представи истинска програма и истински патриотични идеи“, подчерта Симеонов. Той коментира, че хората, които са ги подкрепили са го направили по идейни съобръжения и според него причината лежи в основата на тяхното обединение. По думите му за две години Патриотичният фронт в състав НФСБ и ВМРО са доказали , че изпълняват своята програма. „По същата праволинейна линия се движеше и партия „Атака“, защото партия „Атака“, ВМРО и НСФБ имат програми , които изпълняват и те са идентични. Това стои в основната на нашето обединение“, коментира Валери Симеонов. Той обърна внимание на мащабна манипулация, която според него е извършвана от по-голямата част от социологическите агенции. По думите му Агенция „Галъп“ е ударила дъното, тъй като в изследването си е посочила, че 8,5 % ще получат "Обединените патриоти", а днес са ги хвалили, че са били изненада. „Сутринта един техен представител говореше за внушението - задължително гласуване. Ние сме горди, че трите партии подкрепихме, успяхме да прокараме в Изборния кодекс, задължителното гласуване и то днес даде резултат“, коментира Валери Симеонов. Той заяви, че се гордеят, че са намалили броя на секциите в Турция и това също е дало резултат, както и че са защитили изграждането на защитното съоръжение на границата с Турция. „Ако позволите ще добавя и нашата борба за оздравяването на българската енергетика“, заяви Валери Симеонов. „Ние трябва да освободим дребния и средния бизнес от залагащите административни примки“, заяви Симеонов. 

Валери Симеонов: Борисов разиграва картите правилно

Съпредседателят на Патриотичния фронт и председател на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов определи като правилни и уместни действията на премиера Бойко Борисов в посредническата му мисия между Турция и ЕС. В интервю за предаването „12+3“ той заяви: В случая Борисов в ролята си на посредник успява да спечели доста позитиви за България като цяло и неговото поведение трябва да бъде адмирирано. Неговото поведение е правилно пресметнато и полезно за държавата, правилно разиграва картите. В този момент България няма интерес от конфронтация с Турция и струпване на тълпи авантюристи на границата ни, при завършването на оградата бихме могли да си позволим по-категорична политика, смята Валери Симеонов. По думите му се търси приемливо междинно решение: С което и Ердоган да излезе от ситуацията, защото сега той е в укорителната позиция на мъмрено от Европа дете. КСНС са камуфлаж, театрални постановки, така Симеонов отговори на въпроса дали е закъсняла реакцията на президентството. Ориентирани сме изцяло към отговорните българи и патриотите, търсим обединение и да привлечем колкото може повече хора, които поставят България над всичко – така Симеонов очерта целите на кандидатпрезидентската кампания за Патриотичния фронт. Цялото интервю чуйте от звуковия файл.

Валери Симеонов: Ислямът у нас е форма на намеса на Турция във вътрешните работи на България

Предложението на депутатите от Патриотичния фронт (ПФ) вероизповеданията в България да се извършват на български език не е намеса в дейността им, заяви в интервю за предаването "Неделя 150" на програма "Хоризонт" лидерът на Националния фронт за спасение на България и съпредседател на ПФ Валери Симеонов. Той отново обясни, че по Конституция в страната официалният език е българският: Никой не се бърка в свободата на вероизповеданията. Никой не се опитва да наложи някаква цензура, но официалният език трябва да е българският език. Според Валери Симеонов изповядването на друг език е параван за намеса на външни сили: 90 граждани на Турция ръководят Главно мюфтийство и са пръснати по районните мюфтийства. Те извършват чисто организационна и ръководна роля. С други думи, в момента ислямът в България не е религия, а е по-скоро форма на влизане на турската държавна намеса във вътрешните работи на България. Нищо друго не е. От тази гледна точка няма нищо по-естествено от това да има закон, който да задължава всички да говорят в своите храмове, в своите религиозни ритуали и прочие, да говорят на български език, най-малкото, за да бъде разбираемо за какво става въпрос. Законопроектът на ПФ предвижда още - забрана за чуждо финансиране на вероизповеданията.Цялото интервю с Валери Симеонов можете да чуете в звуковия файл.

КЗД разглежда жалба на Орхан Исмаилов срещу Валери Симеонов

Комисията за защита от дискриминация (КЗД) дава ход на третото заседание в отговор на жалбата на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов срещу председателя на НФСБ Валери Симеонов. Жалбата е образувана от 5-членен състав на КЗД по признак „Множествена дискриминация“ с преписка номер 424/15. В заседанието ще бъдат разпитани поисканите от адвокатите на Орхан Исмаилов свидетели – журналистите, отразили в медиите изявленията на Валери Симеонов, пропагандиращи вражда и ненавист към хората от турски етнос у нас, станали причина за заведеното производство пред КЗД. С жалбата си пред Комисията, зам.-министър Орхан Исмаилов очаква да бъдат разгледани всички доказателствата и да се постанови решение, което да установи, че с изявленията си пред редица медии, Валери Симеонов е осъществил дискриминация и е уронил честта и достойнството му пред българското общество, в качеството на заеманата от него висша държавна длъжност. Заседанието е днес от 14 часа в заседателната зала на КЗД....

Валери Симеонов: По-добре да няма парламент, за да не бъдем лицемери към народа

  По-добре да не бъдем лицемери и двулични към обществото и към народа. Нека да си кажем в предизборна кампания сме. Това заяви председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов пред журналисти, пише БГНЕС. „По-добре Народното събрание да не работи, а не да се имитира дейност и да се прави кампания. Както виждате решението на парламента е вече взето. С удоволствие гласувах „за“. С огромно удовлетворение, защото за мен е непочтено да продължава по този начин да се имитира работа на НС. Час и половина само общи приказки и предизборни лозунги вдигаме”, заяви Симеонов. Според него в законодателната дейност до изборите умишлено се избягват всички остри, конфликти въпроси и законопроекти. „Трябваше да гледаме само ратификации и всякакви други неособено значими законопроекти“, посочи Валери Симеонов и добави, че пропуснатото може да бъде наваксано с извънредни заседания. 

Валери Симеонов: Турция се превръща в терористична държава

”Турция се превръща в терористична държава и трябва да внимаваме. Добре, че направихме оградата по границата”, коментира съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов в кулоарите на Народното събрание атентатите на летище ”Ататюрк”. Според него Турция е както жертва на атентата, така и причинител, а атентатите ставали защото страната не била демократична. ”Не споделям тезата, че атентатът е извършен от ”Ислямска държава. Прекалено топли бяха отношенията им съвсем доскоро във връзка с износа на контрабанден петрол към Турция, така че тези неща да ги разправят на някой по-лековерен", категоричен бе Симеонов. Според него организатор на този терористичен атентат е ПКК (Работническа партия на Кюрдистан), а той е насочен към туристическия поток в страната. ”Неслучайно точно на летището в Истанбул става това. Ясна е целта – да се саботира изцяло туристическият сезон. Просто Турция трябва да започне да решава най-сетне въпроса с правата на кюрдите в Турция”, коментира още Симеонов.    

Валери Симеонов обиди Борисов, нарече го луд

„Имаме за министър-председател и лидер на най-голямата партия човек с доста лабилна психика. Това е моето мнение и то почива върху факти”, коментира в ефира на Нова телевизия председателят на НФСБ Валери Симеонов. „Търсят се поводи за прекратяване на отношенията между Патриотите и ГЕРБ, защото така е разпоредил лидерът. Нямам обяснение защо и не виждам необходимост да се втренчваме в това”, коментира още той.  „Не е национално отговорно поведението на партия, която има правото да формира правителство и отказва да го направи. Национално отговорното поведение е да не се допуска в излизане в парламентарна криза”, каза още Симеонов.  „За мен би било много интересно ГЕРБ да обяснят защо отказват мандата. Те ще кажат, че нямат стабилно мнозинство в Народното събрание, но в Народното събрание в момента има мнозинство от 130-140 души. Коалиция „Обединени патриоти” има 33 депутати, ГЕРБ има – 84 депутати, 13 депутати от Реформаторския блок също подкрепят правителството”, добави той.  "ГЕРБ в момента и лично премиерът руши стабилността, с която България се гордееше в продължение на две години", коментира Симеонов.