08.12.2016

Ердоган към ЕС: Изпълнете задълженията си по мигрантската криза

Ердоган към ЕС: Изпълнете задълженията си по мигрантската криза. Освен това Ердоган се обърна към Меркел с молбата германските власти да засилят борбата срещу финансирането на забранената в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) и срещу привърженици ни ислямския проповедник Фетхулах Гюлен, когото Анкара обвинява,

Още

Ако вече сте с iOS 10, изпълнете тези 3 стъпки и спасете живот

Освен всички подобрения, които Apple направиха в iOS 10, може би все още не знаете едно от най-важните неща. Като натиснете няколко бутона, имате шанса да спасите човешки живот, като станете донор на органи. Просто трябва да изпълните тези три стъпки: Идете в приложението Health във вашия телефон Изберете Medical ID Регистрирайте се да станете The post Ако вече сте с iOS 10, изпълнете тези 3 стъпки и спасете живот appeared first on Smart News.

Малките репортери питат какви са правомощията на президента

Изпълнете гражданския си дълг - отидете до урните и гласувайте, изборният ден ще приключи в 20 часа! Гласът на всеки един от нас е важен! За да имаме избран президент на първи тур на изборите кандидатът трябва да получи повече от половината действителни гласове, при участвали в гласуването повече от половината избиратели.А всъщност знаете ли правомощията на президента и какъв е мандатът му. Какво работи президентът попитаха малките репортери? - те определено знаят , убедихте се от интервюто им миналата седмица с държавния глава Росен Плевнелиев, но дали имащите право на глас знаят. Вижте !

Луната преминава в Овен, ето до кога трябва да изпълните важните си задължения!

Луната е все още в знак Риби, но след 10 часа ще е без курс, а в 18:08 часа навлиза в Овен. В този период не се захващайте с важни неща, за да не бъдат усилията ви напразни. Най-добре си почивайте. Ако можете, изпълнете си важните ангажименти до 10 часа, пише "Флагман".

Ердоган заяви, че ще продължи: "да прочиства" вируса, довел до неуспешния метеж

Президентът на Турция Реджеп Ердоган отправи нови закани във връзка с неуспешния опит за преврат. Той заяви, че ще продължи: "да прочиства" от всички държавни институции "вируса", който е довел до неуспешния метеж.  Според Ердоган, опитът за смяна на властта е бил извършен от "терористична групировка", водена от живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетуллах Гюлен. Вашингтон обаче поиска доказателства, че духовникът е съпричастен към опита за преврат преди да го екстрадира. Държавният секретар Кери заяви: Приканваме правителството на Турция, каквато е практиката ни, да ни предостави легитимни доказателства, които да се потвърдят. И Съединените щати ще ги разгледаг и ще отсъдят възоснова на тях. САЩ реагираха остро и на публичните твърдения, че може да са замесени в опита за преврат. Според някои медии турски висши представители са намекнали, че САЩ тайно одобряват метежниците.  "Подобни твърдения са неверни и вредни за отношенията между двете съюзнички от НАТО", е казал по телефона Кери на турския външен министър Мевлют Чавушоглу.Според турския президент Реджеп Ердоган обаче, Гюлен е в списъка на издирвани терористи. В публична реч, той заяви: Казах ви, че тези хора се опитват да организират преврат, но не ме послушахте. Днес, след този опит за преврат пак ви казвам: Предайте ни онзи човек в Пенсилвания. Ако сме стратегически партньори, ако сме модел за партньорство, тогава изпълнете молбата ни. Призовава м Съединените щати. Защото ние сме ви предали всеки, който сте поискали от списъка с терористи. Самият Гюлен отрече да има каквато и да е връзка с опита за преврат в Турция.  Пред журналисти в америакнкия си дом проповедникът заяви, че познава само "незначителна част" от многобройните симпатизанти, които има в Турция. Гюлен допуска, че Ердоган може сам да е инсценирал преврата, за да го използва за разправа с опонентите си.