17.01.2017

Ердоган към ЕС: Изпълнете задълженията си по мигрантската криза

Ердоган към ЕС: Изпълнете задълженията си по мигрантската криза. Освен това Ердоган се обърна към Меркел с молбата германските власти да засилят борбата срещу финансирането на забранената в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) и срещу привърженици ни ислямския проповедник Фетхулах Гюлен, когото Анкара обвинява,

Още

Ако вече сте с iOS 10, изпълнете тези 3 стъпки и спасете живот

Освен всички подобрения, които Apple направиха в iOS 10, може би все още не знаете едно от най-важните неща. Като натиснете няколко бутона, имате шанса да спасите човешки живот, като станете донор на органи. Просто трябва да изпълните тези три стъпки: Идете в приложението Health във вашия телефон Изберете Medical ID Регистрирайте се да станете The post Ако вече сте с iOS 10, изпълнете тези 3 стъпки и спасете живот appeared first on Smart News.

Как да използваме по-малко мобилни данни в приложението Facebook

Много хора разчитат на Facebook всеки ден, за да поддържат връзка със своите приятели и семейството си, но за съжаление приложението Facebook използва много мобилни данни. За щастие, има начин проблема да се смекчи, благодарение на някои гъвкави настройки.   От iDownload Blog ще ни покажат как да използваме по-малко мобилни данни в приложението Facebook.   Ограничаване използването на мобилни данни от Facebook От Facebook знаят, че най-вероятно ще използвате приложението им на вашия смартфон или таблет, така че те са създали някои функции, които могат да ви помогнат да намалите  използването на данни.   Забрана видеоклиповете да се стартират автоматично Един от начините да намалите използването на мобилни данни е като забраните на видеоклиповете да се стартират автоматично. За да направите това изпълнете тези стъпки: 1. Стартирайте приложението Facebook на вашето устройство. 2. Кликнете върху таба „Menu“ и след това отворете „Settings“. 3. В появилото се поле изберете синята опция „Account Settings“. 4. Отворете „Videos and Photos“ и изберете „Autoplay“. 5. След това изберете една от двете опции: „Never Autoplay Videos“ или „On Wi-Fi Connections Only“.   Намалете качеството на видеото и снимките Друго нещо, което можете да направите, за да ограничите използването на данни, докато използвате Facebook е да ограничите качеството на снимките и видеоклиповете, които качвате за да споделяте с приятелите си. За да направите това, изпълнете следните стъпки: 1. Стартирайте приложението Facebook на вашето устройство. 2. Кликнете върху таба „Menu“ и след това отворете „Settings“. 3. В появилото се поле изберете синята опция „Account Settings“. 4. Отворете „Videos and Photos“. 5. Деактивирайте опцията „Upload HD“ под раздела „Video Settings“.   Сега всеки път, когато качвате снимки или видеоклипове на вашия Facebook профил, те ще бъдат качени с ниско качество, а не с висока резолюция, което значително ще намали размера на данните, който използвате. Ако решите може дори да не качвате нищо, докато използвате клетъчна мрежа, а само когато сте си у дома и използвате Wi-Fi.   Убийте Facebook данните напълно 1. Стартирайте приложението Settings на вашето устройство. 2. Отворете панела Cellular. 3. Плъзнете плъзгача до Facebook, за да изключите опцията. След тези ваши действия, Facebook няма да бъде в състояние да използва вашите мобилни данни, докато не включите опцията отново. Следователно, няма да можете да заредите емисията с новини и Facebook няма да ви изпраща уведомления без Wi-Fi връзка.   Вижте защо не е разумно да инсталираме официалното приложение на Facebook

Малките репортери питат какви са правомощията на президента

Изпълнете гражданския си дълг - отидете до урните и гласувайте, изборният ден ще приключи в 20 часа! Гласът на всеки един от нас е важен! За да имаме избран президент на първи тур на изборите кандидатът трябва да получи повече от половината действителни гласове, при участвали в гласуването повече от половината избиратели.А всъщност знаете ли правомощията на президента и какъв е мандатът му. Какво работи президентът попитаха малките репортери? - те определено знаят , убедихте се от интервюто им миналата седмица с държавния глава Росен Плевнелиев, но дали имащите право на глас знаят. Вижте !

Луната преминава в Овен, ето до кога трябва да изпълните важните си задължения!

Луната е все още в знак Риби, но след 10 часа ще е без курс, а в 18:08 часа навлиза в Овен. В този период не се захващайте с важни неща, за да не бъдат усилията ви напразни. Най-добре си почивайте. Ако можете, изпълнете си важните ангажименти до 10 часа, пише "Флагман".

Ердоган заяви, че ще продължи: "да прочиства" вируса, довел до неуспешния метеж

Президентът на Турция Реджеп Ердоган отправи нови закани във връзка с неуспешния опит за преврат. Той заяви, че ще продължи: "да прочиства" от всички държавни институции "вируса", който е довел до неуспешния метеж.  Според Ердоган, опитът за смяна на властта е бил извършен от "терористична групировка", водена от живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетуллах Гюлен. Вашингтон обаче поиска доказателства, че духовникът е съпричастен към опита за преврат преди да го екстрадира. Държавният секретар Кери заяви: Приканваме правителството на Турция, каквато е практиката ни, да ни предостави легитимни доказателства, които да се потвърдят. И Съединените щати ще ги разгледаг и ще отсъдят възоснова на тях. САЩ реагираха остро и на публичните твърдения, че може да са замесени в опита за преврат. Според някои медии турски висши представители са намекнали, че САЩ тайно одобряват метежниците.  "Подобни твърдения са неверни и вредни за отношенията между двете съюзнички от НАТО", е казал по телефона Кери на турския външен министър Мевлют Чавушоглу.Според турския президент Реджеп Ердоган обаче, Гюлен е в списъка на издирвани терористи. В публична реч, той заяви: Казах ви, че тези хора се опитват да организират преврат, но не ме послушахте. Днес, след този опит за преврат пак ви казвам: Предайте ни онзи човек в Пенсилвания. Ако сме стратегически партньори, ако сме модел за партньорство, тогава изпълнете молбата ни. Призовава м Съединените щати. Защото ние сме ви предали всеки, който сте поискали от списъка с терористи. Самият Гюлен отрече да има каквато и да е връзка с опита за преврат в Турция.  Пред журналисти в америакнкия си дом проповедникът заяви, че познава само "незначителна част" от многобройните симпатизанти, които има в Турция. Гюлен допуска, че Ердоган може сам да е инсценирал преврата, за да го използва за разправа с опонентите си.