23.03.2017

Порошенко: Русия подкрепя въвеждането на въоръжена полицейска мисия на ОССЕ в Донбас

Русия подкрепя въвеждането на въоръжена полицейска мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Донбас, заяви президентът на Украйна Петро Порошенко, предава Униан.

Още

ОССЕ: В Донбас няма руски военни

Няма руски силоваци в зоната на военната операция в Донбас, заяви генералният секретар на ОССЕ Ламберто Заниер пред журналисти в Киев. „Ние продължаваме да казваме, че това е хибриден конфликт и хибридният конфликт предполага присъствието на хибридни военни. Когато ме

Наблюдатели на ОССЕ отново са обстрелвани в Донбас

Наблюдатели на ОССЕ попаднаха под минометен обстрел в Донбас край населеното място Пикуза, намиращо се под контрола на проруските сепаратисти, предаде Дойче веле.

ОССЕ потвърди: Руски военни в Донбас няма  

Руски военни в зоната на провеждането на военната операция в Донбас няма. Това заяви генералният секретар на ОССЕ Ламберто Занер по време на разговор с журналисти в Киев, съобщава РИА Новости.

ОССЕ: Русия продължава да прехвърля войска и бойна техника в Украйна

ОССЕ регистрира прехвърляне на войска и бойна техника от Русия през украинската граница, предаде агенция "Униан".Информацията беше отгласена от американската мисия към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Украински служител на ОССЕ бе арестуван в Русия за шпионаж

Украински преводач от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) е бил арестуван в Русия, а след това експулсиран за шпионаж в полза на Киев, извършван в сепаратистките територии в Източна Украйна, съобщи днес руската Федерална служба за сигурност (ФСС), цитирана от АФП.

ОССЕ: Русия прехвърля войски и бойна техника в Украйна

ОССЕ регистрира прехвърляне на войска и бойна техника от Русия през украинската граница, предаде агенция "Униан", цитирана от...

Русия е заподозряна за хакерската атака срещу ОССЕ

Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) потвърди вчера, че компютърната й система е била "компрометирана и изложена на опасност". Френският вестник Le Monde съобщи по-рано, че базираната във Виена организация е била хакната. Според всекидневника разузнавателните служби подозират за атаката руска група, наречена АРТ28, която бе обвинена за хакването на френската TV5 Monde през 2015 г.

Русия прие идеята за въоръжени полицаи от ОССЕ в Източна Украйна

Предложението направи президентът на Украйна Петро Порошенко на срещата на Нормандската четворка в Берлин