21.10.2016

Байерн прегази ПСВ (Айндховен) у дома (ВИДЕО)

Германците набраха скорост в група "D"

Още

Ерик Еманюел Шмит: На тази земя не липсват поводи за удивление, а хора, които да се удивляват

Един от най-играните френскоезични автори в света, Ерик Еманюел Шмит, дойде в България по повод премиерата на пиесата си "Посетителят" на сцена "Сълза и смях". Авторът на над 30 пиеси и десетина романа гостува на предаването "Графити по въздуха" и разказа как самият той - младежът бунтар, ученикът на големия френски философ атеист Жак Дерида, се е превърнал в дълбоко вярващ човек и как тази вяра е втъкана във всичките му творби. Цялата тази трансформация е в резултат на... едно пътешествие в пустинята Сахара. Знаете ли, когато героите започнат да ми говорят и историята започва да се очертава в главата ми, имам чувството че съм слуга, писар, секретар, но не и създател, обясни драматургът. На въпрос променил ли го е успехът, той отговори: В един момент се уплаших от успеха. Първоначално, като всички млади хора, открих в цялата ми младежка арогантност, че това е нормално. Днес вече зная, че това е рядко, че е изключение, че човек трябва да приема успеха с отворени обятия и да бъде благодарен. Когато бях млад, мислех като всички млади хора, че е естествено да имаш успех. После разбрах, че успехът дори и да не променя мен, променя другите. Той предизвиква ревност, дори понякога омраза сред някои хора, завист; открих, че това е тежко бреме за носене и в един момент почувствах силата на израза, използван от Тенеси Уилямс: „Катастрофата на успеха“. Опитвам се да развивам у себе си по-скоро радост, отколкото тъга, каза още събеседникът.  Животът ни дава достатъчно основания да сме тъжни. Животът се отнася грубо с нас, животът ни отнема хората, които обичаме, животът ни демонстрира непоносимо насилие, животът ни разочарова, животът ни фрустрира, животът прави всичко възможно да загубим тази топка от енергия и този копнеж за щастие, които носим, когато дойдем на земята. Трябва да се борим срещу това. Трябва да се борим много ожесточено, добави още той.Чуйте цялото интервю на Светлана Дичева с Ерик Еманюел Шмит в звуковия файл.

ПСВ разгневи "Байерн" и получи 4 гола

Баварците разгромиха холандския тим с 4:1

ПСВ разгневи "Байерн" и получи 4 гола (ВИДЕО)

Баварците разгромиха холандския тим с 4:1

Байерн наниза четири на ПСВ, Атлетико с минимална победа

Байерн Мюнхен разгроми ПСВ Айндховен с 4:1 като домакин в мач от група "D" на Шампионската лига. Немският шампион не остави никакъв шанс на холандците и взе втората си победа за сезона в турнира. За баварците се разписаха Томас Мюлер, Йосуа Кимих, Роберт Левандовски и Ариен Робен. Почетния гол за Айндхов...

Липсва табела София при един от входовете на града

Жители на столичния квартал "Княжево" и на селата Владая и Мърчаево планират в неделя да затворят главния път Е-79 преди отбивката за Владая. Протестът е срещу липсата на транспортно обслужване. В същото време пътят към София от село Владая не е ремонтиран от години. Липсва дори и табела към града. Това е един от участъците с най-интензивно движение. Често на стария път София - Перник се образуват големи задръствания, защото движението в някои от участъците е само в две платна.

Румен Овчаров: И по времето на ГЕРБ липсваше контрол за АЕЦ "Белене"

Бившият енергиен министър заяви, че Прокуратурата у нас е политически зависима