21.10.2016

След скандала "Люински" - журналистка срещу Бил Клинтън

Лесли Милуи се оплака, че била сексуално нападана от него

Още

Къде е сега прочутата любовница на Бил Клинтън Моника Люински?

Моника Люински навърши 43 години дни преди националната конференция на демократите, издигнала Хилари Клинтън за кандидат-президент. Но какво стана с младата стажантка, чиято връзка с президента на САЩ преди две десетилетия прерасна в политическия скандал на XX век?

Скандал преди дебата Клинтън-Тръмп. Бивша тв водеща обвини Бил Клинтън в „сексуално посегателство”

Броени часове преди последния президентски дебат между Хилари Клинтън и Доналд Тръмп, бивша тв водеща обвини Бил Клинтън в „сексуално посегателство”, случило се през 1980г. Твърденията й са публикувани под формата на видео клип, качен на про-сайта на Доналд Тръмп breitbart.com. Според Лесли Милуи, бивша телевизионна водеща за арканзаския тв канал KLMN-TV, Бил Клинтън се е опитал три пъти да й посяга сексуално на работното й място по времето, в което е бил губернатор на южния американски щат, съобщава БГНЕС. „Аз си седях на стола. Той се приближи зад гърба ми и започна да масажира раменете ми, прокарвайки пръстите си надолу към гърдите ми. Бях смаяна. Замръзнах. Казах му да спре. Той само се изсмя”, описва тя първия път, в който той е прекрачил физическата граница. Вторият път той се е отърквал в нея, а в третия е посетил дома й. Във видеото Милуи заявява още, че е искала да разкрие случилото се още по време на избухването на скандала с Моника Люински през 1998 г., но е предпочела да се откаже, за да може да опази децата си. Това не е първият път, в който републиканският кандидат за президент използва по този начин трудностите в семейния живот на Хилари и Бил Клинтън. Непосредствено преди втория дебат, на официалната страница на милиардера в социалната мрежа "Фейсбук", беше качен видеозапис на четири жени, отправящи публични обвинения в сексуално насилие към бившия президент.

Тръмп смята да се рови в семейния живот на Клинтън

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп възнамерява да привлече вниманието на избирателите към трудностите в семейния живот на Хилъри и Бил Клинтън. Клинтън изпреварва Тръмп с 5% Това заявява милиардерът в интервю за вестник "Ню Йорк таймс". Републиканецът отбелязва, че възнамерява по-специално да припомни скандала, свързан с отношенията на 42-я президент на САЩ Бил Клинтън и стажантката в Белия дом Моника Люински.