26.10.2016

Черният петък идва! Ето какви отстъпки готвят търговците

Огромни отстъпки до 70% на всякакви стоки ще има и тази година за Черния петък, който се пада на 25 ноември. Търговците подготвят горещите оферти отсега. Поръчките на намалените стоки обаче често се бавят и идват чак за Коледа, пише в. "Телеграф". 

Още

Става опасно! Ето кой поражда садо-мазо желания у Емануела

Определено Емануела има по-специален интерес към новодошлия съквартирант - актьорът Христо Живков. Това се забелязва, тъй като в последните дни тя постоянно търси компанията му.

Нищо не се изхвърля в чукотската кухня, ето я диетата на чукчите

Местните хора от руския Далечен Изток са измислили рецепти, които да им помагат да оцеляват в суровите климатични условия, в които живеят.

Жителите на Бистрица излязоха на улицата, за да спрат бетоновози (ВИДЕО)

Напрежение избухна в софийското село Бистрица. Хората излязоха на улицата през нощта, за да спрат бетоновози на ул. „Черни връх”, които започнаха да изливат основите на незаконен според тях строеж.

На Димитровден небето се "отваря” и заровените жълтици проблясват с пламък

На 26 октомври Православната църква чества паметта на великомъченик Димитър Мироточиви Солунски. Той е роден през 3 в. Солун, а баща му е тогавашният градоначалник. След неговата смърт император Максимиан Херкул възлага този пост на Димитър, който е приет с голяма радост и почит от жителите на града. Като управител на Солун Димитър открито изповядва и слави християнската вяра. Недоволен от неговото поведение, император Галерий го хвърля в тъмница. Преди още да го осъдят, войници влезли в килията му и го убили с копие по време на молитва. Тогава...

Няма да повярвате какво откриха учените за големите мускули, ето до какво водят те

Повишаването на мускулната сила подобрява мозъчната функция при хора с проблемна памет, сочи изследване на Университета на Сидни. Проучването било проведено сред 100 души на възраст между 55 и 86 години с леки когнитивни нарушения.

Избухва въстанието на Асен и Петър

Въстание на Асен и Петър е освободително движение на българите в днешна Северна България по време Византийското владичество над българските земи. Въстанието избухва на 26 октомври 1185 г. – празника на Св. Димитър Солунски, породено от увеличаването на данъците, и завърш