21.10.2016

Липсва табела София при един от входовете на града

Жители на столичния квартал "Княжево" и на селата Владая и Мърчаево планират в неделя да затворят главния път Е-79 преди отбивката за Владая. Протестът е срещу липсата на транспортно обслужване. В същото време пътят към София от село Владая не е ремонтиран от години. Липсва дори и табела към града. Това е един от участъците с най-интензивно движение. Често на стария път София - Перник се образуват големи задръствания, защото движението в някои от участъците е само в две платна.

Още

КАТ-София започва масови проверки за пияни и дрогирани шофьори

КАТ-София обяви война на пияните и дрогирани шофьори. Причината - серията катастрофи през последното денонощие, причинени от водачи след употреба на алкохол и наркотици, съобщава bTV. Хванаха мъж да шофира с над 5 промила алкохол в кръвта И трите инцидента са в столицата. 54-годишен мъж се е ударил в камион, а пробата е отчела близо 4 промила алкохол. В 10.00 часа сутринта млад мъж без книжка и със спряна от движение кола ...

Акад. Ваньо Митев се оттегля от Медицинския университет в София

Акад. Ваньо Митев се оттегля от поста първи зам.-ректор на Медицинския университет в София, длъжност, която заемаше досега. Очаква се във вторник следващата седмица на ректорски съвет да бъде гласувано и закриването на самата позиция.

Фандъкова: София е подготвена за зимата

София е подготвена за зимата, увери кметът на града Йорданка Фандъкова. Фирмите, отговорни за почистването на столицата, разполагат и с резервни...

20 милиона лева ще струва зимното почистване на София

188 снегорина, 61 по-малки машини и резервна техника на 7 фирми ще се грижат за зимното почистване на София. За тази услуга Oбщина София ще заплати на изпълнителите 20 милиона лева за целия сезон. От "Московска" 33 са категорични, че и тази година ще санкционират фирмите, които не си вършат добре работата.

Фандъкова разкри дали София е готова да посрещне зимата

София е подготвена за зимата, увери кметът на града Йорданка Фандъкова. Фирмите, отговорни за почистването на столицата, разполагат и с резервни снегорини при обилни валежи.

Легендата Съли Ерна с два концерта един след друг в София

Тази събота можете да гледате интервюто на Елена Розберг със Съли Ерна в предаването COOL…T