27.10.2016

Запор на имущество за 220 000 евро на бившия румънски премиер Виктор Понта

Прокурори от Националната дирекция за борба с корупцията (НДБК) в Румъния наложиха запор на част от имуществото на Виктор Понта на стойност 220 000 евро по дело, в което бившият премиер е обвинен, че е получил 220 000 евро, за да осигури на приближен бизнесмен избираемо място в листата на социалдемократите за парламентарните избори през 2012 г. Съдебни източници са уточнили пред Медиафакс, че е наложен запор на имот на Понта с лимит сумата от 220 000 евро.

Още

Нови обвинения са повдигнати срещу бившия премиер на Румъния Виктор Понта

Бившият румънски премиер Виктор Понта е пставен под съдебен контрол от Националната дирекция за борба с корупцията (НДБК). Той беше извикан днес за изслушване по ново дело за корупция, в което е разследван за използване на влияние с цел извличане на финансови или други ползи и съучастие в пране на пари, съобщава Медиафакс, цитирана от БТА. Виктор Понта е разследван за това, че през 2012 г., се е възползвал от поста си на председател на Социалдемократическата партия и е получил 220...

Нови обвинения срещу бившия румънски премиер Виктор Понта

Продължават съдебните неволи на бившия румънски премиер Виктор Понта, съобщава Франс Прес.   43-годишният Понта е обвинен от прокуратурата, че е предложил на местен бизнесмен депутатско място срещу 220 000 евро. Тези пари трябвало да покрият разходите по посещението на чуждестранен политик по време на предизборната кампания на Понта през 2012-а година. Изнудваният бизнесмен разкрил, че става дума за бившия британски премиер Тони Блеър.  Бизнесменът Себастиан Гица платил, за да му бъде осигурена избираема позиция в листата на СДП. Впоследствие Гица спечели място в Камарата на депутатите като кандидат от окръг Прахова. Миналата година, когато Понта все още беше премиер, срещу него имаше дело по обвинения в измама, избягване на данъци и пране на пари. Той отрече обвиненията. Подаде оставка след протести, предизвикани от инцидент в нощен клуб, при който загинаха 64 души и беше обявен национален траур.

Ново дело за корупция срещу бившия премиер Виктор Понта

Бившият румънски премиер Виктор Понта беше извикан за изслушване днес по ново дело за корупция, в което е разследван за използване на влияние с цел извличане на неправомерни финансови или други ползи за себе си или за друго лице и съучастие в пране на пари, съобщава Медиафакс.

Ново дело за корупция срещу Виктор Понта

Бившият румънски премиер Виктор Понта беше извикан за изслушване днес по ново дело за корупция, в което е разследван за използване на влияние с цел извличане на неправомерни финансови или други ползи за себе си или за друго лице и съучастие в пране на пари, съобщава Медиафакс. Прокурорите от Националната дирекция за борба с корупцията /НДБК/са поставили бившия премиер под съдебен контрол. Според съдебни източници, цитирани от в. "Ромъния либера", Понта е разследван за това, че през 2012 г., въ...

Заведоха ново дело за корупция срещу бившия румънски премиер Виктор Понта

Според разследването експремиерът е получил 220 000 евро от бизнесмен, за да го вкара в депутатска листа