28.10.2016

Арестуваха противника на Дилма Русеф за корупция

По обвинени за корупция беше арестуван бившият председател на долната камара на парламента в Бразилия Едуарду Куня. На 14 октомври срещу него бяха повдигнати обвинения за корупция и пране на пари. Според следствието той е получил подкуп от 2,4 млн. реала (750 000 долара) от държа

Още

Арестуваха инициатора на свалянето на Дилма Русеф от власт

Човекът, застанал начело на кампанията за свалянето от власт на бразилския президент Дилма Русеф, беше арестуван днес. До задържането му се стигна след разследване за корупция в държавния петролен гигант компанията "Петролео бразилейро" (Петробраз), предаде Асошиейтед прес.

Инициаторът на импийчмънта на Дилма Русеф е обвинен в корупция

Бразилският федерален съдия Сержиу Моро реши да повдигне обвинения в корупция и пране на пари срещу бившия председател на долната камара на парламента Едуардо Куне – човекът изиграл ключова роля за започването на процеса по импийчмънт на бившия президент Дилма Русеф, съобщава телевизия Globo.

„Екзекуторът” на Дилма Русеф отстранен от бразилския парламент и политиката

Долната камара на бразилския Конгрес гласува за отстраняването на бившия председател Едуардо Куня от законодателния орган и наложи забрана за участие в политическия живот на страната за период от 8 години, съобщава Ройтерс.

Съдия отхвърли жалбата на Дилма Русеф срещу импийчмънта

Съдия от Върховния съд на Бразилия отхвърли жалбата на Дилма Русеф, отстранена от президентския пост в страната, с която тя поиска гласуваният ѝ импийчмънт да бъде обявен за незаконен, предаде Sputnik.

Дилма Русеф каза "Сбогом" на президентската резиденция (СНИМКИ)

Бившият държавен глава на Бразилия Дилма Русеф напусна президентската резиденция в столицата за последен път, след като беше отстранена от длъжност, предава BBC, цитирана от "Фокус".