21.10.2016

Есен в Лондон (СНИМКИ)

Британската столица наистина може да предложи изключителни гледки

Още

В Лондон показват над 80 портрета на Пикасо

Националната портретна галерия в Лондон показва изложба, посветена на портретното творчество на Пабло Пикасо, съобщава БГНЕС. Експозицията включва над 80 портрета, някои от които никога не са били показвани в Великобритания, други пък са емблематични за творчеството на Пикасо. От мрачните картини от неговия Син период до закачливи карикатури на най-близките му приятели, изложбата дава израз на най-разнообразните метаморфози в неговия художествен стил. В експозицията могат да бъдат видяни едни от първите портрети и автопортрети на Пабло Пикасо, нарисувани като тийнейджър под ръководството на неговия баща, така и последните творби на художника, направени месеци преди неговата смърт през 1973 г. "Това е една забележителна работа, Пикасо гледа в огледалото и сякаш гледа смъртта право в очите", казва историка на изкуството Елизабет Каулинг по повод творбата „Self Portrait” от 1972 г., която е част от изложбата в Националната портретна галерия. Експозицията „Пикасо: Портрети” се организира съвместно с Музея Пикасо в Барселона, и е първата голяма изложба от 1996 г. насам, когато MoMA в Ню Йорк и Grand Palais в Париж организираха изложба, посветена на Пабло Пикасо, включваща над 300 творби.

Изложба в Лондон показва портретите на Пикасо

Националната портретна галерия в Лондон показва изложба, посветена на портретното творчество на Пабло Пикасо, съобщава Artprice. Експозицията включва над 80 портрета, някои от които никога не са били показвани в Великобритания, други пък са емблематични за творчеството на Пикасо. От мрачните ...

Тереза Мей: Лондон трябва да участва във вземането на решенията в ЕС

Британският министър-председател Тереза Мей заяви, че Великобритания трябва да участва при вземането на решения в ЕС до излизането си от негов състав, предаде ВВС.

Лондон на нокти! Взривиха съмнителен пакет в метрото

Британската полиция извърши контролиран взрив на подозрителен пакет във влак на метрото. За него беше съобщено от транспортните служители.

Обезвредиха съмнителен пакет в лондонското метро

Това се е случило на спирка в близост до зала О2 Арена, където тази вечер ще има концерт

“Лудогорец” и поуките след загубата в Лондон

Екипът на “Лудогорец” пристигна на родна земя с убеждението, че е време за анализи след загубата с 0:6 при гостуването на “Арсенал” в Шампионската лига. Това е най-тежкото до момента поражение за българския шампион в европейските клубни турнири.