25.10.2016

Украйна се подготвя да построи станция на Луната

Украинският космически отрасъл има пълен комплекс от технологии за осигуряване на продължителни космически експедиции по усвояване на обекти от Слънчевата система и може да заеме лидерски позиции при организиране на полети до Луната. Съобщението на ТСН цитира изказване на генералния директор на Конструкторско бюро „Южное” Алексантър Дегтярьов на космодрум на NASA по време на старт на ракета-носител Antares.

Още

Русия поглежда към Луната – строи обсерватория

Проектът ще се реализира най-рано през 2035 г.

Луната в тригон с Уран, ето до кога трябва да изпълните ангажиментите си!

Луната е все още в знак Лъв и образува тригон с Уран. Това ще ви помогне да вземете нестандартни решения и да се справите по-лесно с проблемите. Желателно е обаче да си изпълните ангажиментите до 15:22 часа, защото тогава Луната вече ще е без курс. Добре е след това да си почиват. ​„Уязвимо е сърцето. Препоръчва се лечение на коленете, ставните заболявания, при болести на очите“, предупреждава астрологът Ивелина Пенчева.

Китай ще изстреля апарат на Луната

Китай се готви да изстреля през 2017 г. към Луната апарата "Чане - 5", който да събере проби от лунната повърхност и да ги достави на Земята в рамките на третия етап от китайската програма за изследвания на Луната, предаде Xinhua, позовавайки се на научния ръководител на програмата за усвояване на Луната Оуян Дзиюан, пише Фокус.

Астроном засне нещо необичайно на повърхността на Луната (ВИДЕО)

Американски любител астроном засне нещо необичайно, докато наблюдаваше Луната с телескопа си. Външно странният обект, открит на северния полюс на естествения спътник на Земята,  наподобява огромно съоръжение.

Пловдвски шофьори! Това пейзаж от Луната ли е?! (СНИМКИ)

Препатила пловдивчанка показа фрапиращи кадри от състоянието на пътя за Коматево, по който всеки ден жителите на квартала са принудени да минават, докато трае ремонта на Коматевско шосе, пише "Марица". 720 дни хората трябва да минават през това изпитание, ако искат да се свържат с останалата част на Пловдив.