25.10.2016

Какво ще се промени в Изборния кодекс дни преди вота?

Най-много спорове предизвика квадратчето "Не подкрепям никого"

Още

Калоян Паргов: Промяната в Изборния кодекс в „12 без 5“ е предпоставка за хаос и манипулации

Измененията в изборните правила противоречат на принципите за прозрачност и равен старт на участниците във вота, убеден е лидерът на столичните социалисти

Правната комисия в парламента обсъжда Изборния кодекс

Промените са свързани с отчитането на квадратчето "Не подкрепям никого" и с гласуването в чужбина

Алена: Вибрациите на Радев за изборния ден са добри, Цачева и Манушев не трябва да прибързват

Вибрации на кандидатите са ГЕРБ са еднакви, лоша шега на претендентът на БСП могат да изиграят малките формации в инициативния комитет, смята астрологът

Парламентарната правна комисия се заема с последните изменения в Изборния кодекс

Парламентарната правна комисия се заема с последните изменения в Изборния кодекс. Според проекта, отпада ограничението до 35 изборни секции за страните-членки на ЕС. Предвижда се, при необходимост, ЦИК да разрешава гласуването в секции в чужбина да се извършва в повече от една избирателна урна, пише Труд.

Парламентарната правна комисия ще обсъди последните изменения в Изборния кодекс

Парламентарната правна комисия се заема с последните изменения в Изборния кодекс. Според проекта, отпада ограничението до 35 изборни секции за страните-членки на ЕС.Предвижда се, при необходимост, ЦИК да разрешава гласуването в секции в чужбина да се извършва в повече от една избирателна урна. Според предвидените изменения вотът с квадратчето "не подкрепям никого" ще се отчита при изборите за кмет и президент, но не и за пропорционалните избори. Намеренията на управляващите са промените да бъдат гласувани на второ четене в пленарната зала тази седмица и да бъдат обнародвани в Държавен вестник в петък.Предвижда се те да влязат в сила от деня на обнародването.

Промените в Изборния кодекс ще бъдат обединени в общ законопроект

Одобрените от мнозинството предложения за промени в изборните правила ще бъдат обединени в общ законопроект от Комисията по правни въпроси днес.