22.10.2016

Правната комисия в парламента: За ЕС да падне ограничението за 35 секции

Квадратчето „Не подкрепям никого“ остава, вотът май ще се брои за действителен

Още

Москва: Установките "Искандер" край Калининград са предупреждение към НАТО, не са заплаха за ЕС

  Преместването на мобилния ракетен комплекс „Искандер“ в Калининградска област е предупреждение за НАТО, а не заплаха за ЕС. Това заяви в интервю за телевизия „Евронюз“ постоянният представител на Русия в Европейския съюз Владимир Чижов, предаде БГНЕС. „В действителност Русия предупреждава НАТО. Не смятам, че това има отношение с ЕС“, посочи той в отговор на въпрос дали преместването на „Искандер“ под Калининград е пряка военна заплаха за ЕС. По думите на дипломата Русия вече е предупреждавала НАТО, че ако Алианса установи в съседни на Русия страни ракетни системи, способни да свалят балистични ракети, ще бъдат взети съответни мерки във вид на разполагане на ракети с близък обсег на действие в Калининградска област. По-рано днес главнокомандващият на обединените сили на НАТО ген. Салваторе Фарина заяви, че разполагането на ракетни комплекси „Искандер“ в Калининградска област ще бъде отчетено при оперативното планиране на НАТО. След съобщенията за преместването на „Искандер“ представители на редица държави от Балтийския регион заявиха, че подобни действия от страна на Русия създават напрежение и са неадекватен отговор на това, което прави НАТО. „Искандер“ е предназначен за унищожаване на обекти като ракетни комплекси, реактивни системи за залпов огън и далекобойна артилерия, командни пунктове, комуникационни центрове и др. Обхватът на модификацията „Искандер-М“ е до 500 км. 

Туск: Споразумението СЕТА може да е последното за ЕС

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди, че търговското споразумение между Канада и ЕС може да е последното за блока, ако Белгия не успее да го одобри, предаде БГНЕС. Споразумението, известно като СЕТА „би могло да бъде нашето споразумение за свободна търговия, ако не сме способни да убедим хората, че преговаряме, за да защитим техните интереси“, каза той при пристигането си на двудневната среща на върха на ЕС в Брюксел. Във връзка с конфликта в Сирия Туск заяви, че ЕС трябва да запази отворени всички свои възможности за справяне с Русия, включително санкции, ако страната продължи със своите „престъпления“ в Алепо. „ЕС трябва да държи всички възможности отворени, включително и санкции, ако престъпленията продължат“, каза председателят на Европейския съвет.

Туск: Търговското споразумение с Канада може да е последното за ЕС

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди, че търговското споразумение между Канада и ЕС може да е последното за блока, ако Белгия не успее да го одобри.

Любовен хороскоп за есента, ето какво ви очаква

Ето какво ви очаква този сезон в любовно отношение. Вижте дали звездите ви предвещават да намерите своята сродна душа.

"Усещане за есен..."

Нощта е дълга колкото примигване и скоро есента ще ме приспи...