26.10.2016

Неуловимата миризма в село Труд изкарва утре хората на протест

Година и половина продължава миризливата драма в пловдивското село Труд- хората се оплакват от неприятна миризма, идваща от новопостроена централа за производство на електроенергия от биомаса, от РИОСВ твърдят, че няма такава миризма, а от централата предпочитат да не се явяват на публични места и да не дават обяснения, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Още

Полицейският експерт Пармаков посочи кои похищения на автоджамбазите са най-трудни за разкриване

Кражбите на автомобили са намалели с 20%. Това показва статистиката от началото на годината към момента, обясни поред БНТ началникът на сектор Престъпления свързани с МПС в ГД "Национална полиция" Емил Пармаков.

Евростат: Заетите в IT сектора в България са около 2,3 на сто от общата трудова заетост

Заетите в сектора на информационните технологии у нас формират около 2,3 на сто от общата трудова заетост при среден показател от 3,5 на сто за страните от Европейския съюз /ЕС/. Данните са на Евростат, цитирани от БТА. За последните четири години, заетите в IT сектора българи са се увеличили с около 15 хиляди души до 70 000. Там е и най-високото заплащане у нас - от 700 до 2 000 евро, в зависимост от позицията. Преобладават мъжете на възраст до 35 години. Сферата на информационните технологии е най-бързо развиващия се сегмент в българската икономика. Според Евростат най-висок дял специалисти в IT сектора, като процент от общата заетост на населението, е отчетен във Финландия, а най-нисък - в Гърция.

Хороскоп за 26 октомври: Много трудна и проблемна сряда за три зодии

Днес звездите вещаят проблемен ден за стрелците и телците. Раците ще трябва да си дадат малко повече зор, а везните ги чака романтична сряда.

Москва съжалява за загубеното сътрудничество с ЕС

Москва съжалява за това, че ЕС се е отказал от сътрудничеството с Русия в сферата на борбата с тероризма. Това заяви руският външен министър Сергей Лаврвов, цитиран от РИА Новости. „Съжалявам, че нашите европейски партньори прекратиха нашето сътрудничество в сферата с борбата с тероризма. Тук можехме да сме си полезни. За съжаление те преустановиха нашето сътрудничество в много други сфери“, заяви Лавров. ...

Може да преживеете както трудност, така и приключение

Номерологична прогноза за 26 октомври. Бъдете щастливи без причина

П. Димитров: Между 35 и 45 хил. трудоспособни българи годишно напускат страната

Според президента на КНСБ положението във всички сектори заради недостиг на кадри става катастрофално