27.10.2016

Конвоят с Божо Кравата пристига в Бургас, ето какви обвинения му връчват

Три месеца след възстановката на престрелката от 8-ми юни в ресторант 4 you издирваният от Интерпол Божидар Георгиев- Кравата се появи във Велико Търново. Той сам се предаде на полицията и към момента дори и адвокатът му Деян Костов не знае дали в този период клиентът му е напускал страната.

Още

Божо Кравата се предаде и в Бургас

Божидар Кузманов (Божо Кравата) беше доведен днес със засилена охрана до полицията в Бургас. Той се предаде доброволно днес във Велико Търновослед 4 месеца издирване. Срещу Кузманов беше издадена европейска заповед за арест за рекет, изнудване и разпространение на наркотици, след престрелката в Слънчев бряг през юни, когато беше ранен Димитир Желязков-Очите, а негов гард бе убит. Кузманов се издирва по подозрение за участие в органзирана престъпна група за рекет, изнудване и наркотици. Очаква се днес да му бъде повдигнато обвинение за това. Раз...

Божо Кравата вече в Бургас, до минути започва разпитът му

Божидар Кузманов - Кравата, който днес се предаде в ОД на МВР - Велико Търново, вече е доведен под конвой в Бургас, научи "24 часа". Предстои в следващите минути Кузманов да бъде привлечен като лидер на организирана престъпна група за принуда, проституция и наркоразпространение. Божо Кравата бе обявен за издирване на 29 юни,

Адвокатът на Божо Кравата поиска незабавно разследване на двама бургаски криминалисти

Адвокатът на Божидар Кузманов – Кравата поиска незабавно разследване във връзка със записа, на който полицаи уж притискат охранителя Митко Т. от Слънчев бряг да изфабрикува показания срещу кръвния враг на Димитър Желязков – Очите. Според Деян Костов по случая могат да бъдат образувани две досъдебни производства, пише "Флагман".

Разбра се: Бургаски ченгета са „произвеждали” свидетели срещу Божо Кравата

Бургаски криминалисти са заснети на скандалните кадри как притискат мъж да свидетелства срещу Божидар Кузманов-Кравата, които bTV излъчи. Това съобщиха пред „Флагман” отлично информирани източници. Първоначално бе обявено, че хората на записа, които опитват да изфабрикуват показания срещу основния враг на Димитър Желязков-Очите, са полицаи от РУП-Несебър.

Само в БЛИЦ! Полицай №1 в Бургас ексклузивно за бандите на Митьо Очите и Божо Кравата! Ще изкорени ли полицията продажбата на кокаин в Слънчев бряг?

Калоян Калоянов е роден в Айтос. Постъпва на работа в МВР през 1995 г. като разузнавач І степен Икономическа полиция в Полицейско управление Руен. От 2004 до септември 2006 г. е началник на РПУ– Сунгурларе, след което оглавява РПУ Карнобат до края на август 2007 г. Става началник на Пето РУП в Бургас на 23 август 2007 г. и заема поста до април 2009 г. До средата на ноември е заместник-директор "Полиция" на ОД на МВР Бургас. От 13.11.2014 г. е временно преназначен на длъжност Директор на ОД МВР, а със заповед на министъра на МВР от 9 април 2015 г. е преназначен на ръководна длъжност – директор I-ва степен на ОДМВР Бургас. С комисар Калоянов разговаряме за неутрализирането на престъпните групи на Митьо Очите, Божо Кравата и противодействието на престъпността.

Постоянен арест за Божо Кравата, ще иска Спецпрокуратурата

Специализираната прокуратура ще иска „задържане под стража” за Божидар Кузманов, известен с прякора Божо Кравата. Той беше издирван за стрелбата по Димитър Желязков - Митьо Очите, в Слънчев бряг, пише БГНЕС. Днес прокурор от Специализирана прокуратура предяви обвинение на Кузманов за ръководене на организирана престъпна група за принуда, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в региона на Слънчев бряг и Несебър. С прокурорско постановление той е задържан до 72 часа. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража". Повечето участници в групата, ръководена от Кузманов, бяха задържани след стрелбата в ресторант „4 You” в Слънчев бряг, чийто съдържател е той. Тогава Кузманов се укри от съдебните власти и на 29 юни бе обявен за общодържавно издирване. Участници в стрелбата бяха обвинени за убийството на Александър Алексиев и опита за убийство на Димитър Желязков. Божидар Кузманов бе задържан на 19 октомври, след като сам се предаде в Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Той е разпитан от разследващи в Бургас, предстои да бъде преведен в ареста на Специализирана прокуратура в София.