26.10.2016

Божо Кравата, издирван за престрелката с Митьо Очите в Слънчев бряг, се предаде в полицията

34-годишният Божидар Кузманов изчезна през юли непосредствено след стрелбата и беше издирван с европейска заповед за арест като лидер на организирана престъпна група за рекет, изнудване и наркоразпространение

Още

Само в БЛИЦ! Полицай №1 в Бургас ексклузивно за бандите на Митьо Очите и Божо Кравата! Ще изкорени ли полицията продажбата на кокаин в Слънчев бряг?

Калоян Калоянов е роден в Айтос. Постъпва на работа в МВР през 1995 г. като разузнавач І степен Икономическа полиция в Полицейско управление Руен. От 2004 до септември 2006 г. е началник на РПУ– Сунгурларе, след което оглавява РПУ Карнобат до края на август 2007 г. Става началник на Пето РУП в Бургас на 23 август 2007 г. и заема поста до април 2009 г. До средата на ноември е заместник-директор "Полиция" на ОД на МВР Бургас. От 13.11.2014 г. е временно преназначен на длъжност Директор на ОД МВР, а със заповед на министъра на МВР от 9 април 2015 г. е преназначен на ръководна длъжност – директор I-ва степен на ОДМВР Бургас. С комисар Калоянов разговаряме за неутрализирането на престъпните групи на Митьо Очите, Божо Кравата и противодействието на престъпността.

Хората на Божо Кравата принуждавали чужди оператори да водят туристи в заведенията му

Хората на Божидар Кузманов - Кравата принуждавали чужди оператори да водят туристи в негови заведения в Банско и Слънчев бряг, стана ясно в специализирания наказателен съд. Там в момента се гледа мярката за неотклонение на Божо Кравата. Неговото име нашумя след стрелбата по Димитър Желязков - Митьо Очите.

Нарковойната между Очите и Кравата няма край! Желязков взел на мушка бебето на Божо

Авери на несебърския наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите заплашвали семейството на издирвания до вчера Божидар Кузманов - Божо Кравата. Слухът за подготвяното кърваво разчистване на сметките бързо стигнало до беглеца, който изчезна преди четири месеца след престрелка с хората на Очите в Слънчев бряг, пише в. България днес. При нея Митьо бе тежко ранен, гардът му Сашо Японеца - убит, а друг отнесе куршум в крака.

Спецпрокуратурата повдигна обвинение срещу Божидар Кузманов - Кравата

Специализираната прокуратура повдигна обвинение Божидар Кузманов, известният като Божо Кравата, за ръководене на престъпна група за принуда, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в региона на Слънчев бряг и Несебърм, предаде БНТ. След 4-месечно издирване от Интерпол, вчера Кузманов сам се предаде в полицията. Божидар Георгиев е един от участниците в престрелката в „Слънчев бряг", при която беше ранен Димитър Желязков, Митьо Очите.  

Спецпрокуратурата повдигна обвинение срещу Божидар Кузманов - Божо Кравата

Специализираната прокуратура повдигна обвинение Божидар Кузманов, известният като Божо Кравата, за ръководене на престъпна група за принуда, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в региона на Слънчев бряг и Несебър. След 4-месечно издирване от Интерпол, вчера Кузманов сам се предаде в полицията. Божидар Георгиев е един от участниците в престрелката в „Слънчев бряг", при която беше ранен Димитър Желязков, Митьо Очите.

Постоянен арест за Божо Кравата, ще иска Спецпрокуратурата

Специализираната прокуратура ще иска „задържане под стража” за Божидар Кузманов, известен с прякора Божо Кравата. Той беше издирван за стрелбата по Димитър Желязков - Митьо Очите, в Слънчев бряг, пише БГНЕС. Днес прокурор от Специализирана прокуратура предяви обвинение на Кузманов за ръководене на организирана престъпна група за принуда, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в региона на Слънчев бряг и Несебър. С прокурорско постановление той е задържан до 72 часа. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража". Повечето участници в групата, ръководена от Кузманов, бяха задържани след стрелбата в ресторант „4 You” в Слънчев бряг, чийто съдържател е той. Тогава Кузманов се укри от съдебните власти и на 29 юни бе обявен за общодържавно издирване. Участници в стрелбата бяха обвинени за убийството на Александър Алексиев и опита за убийство на Димитър Желязков. Божидар Кузманов бе задържан на 19 октомври, след като сам се предаде в Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Той е разпитан от разследващи в Бургас, предстои да бъде преведен в ареста на Специализирана прокуратура в София.