24.10.2016

Канадската Mundoro започна сондажи за мед и злато в Източните Родопи

Чрез местното си дружество "България алфа" компанията е титуляр на площите "Бяло" и "Звезда". 5.5 млн. долара в брой има канадската компания към края на септември. Канадската Mundoro Capital е започнала да прави сондажи за медно-златни руди в Източните Родопи. С това на практика се дава началото на същинските проучвания в площта "Бяло", за която компанията получи права в началото на 2013 г. чрез местното си дружество "България алфа". До няколко месеца Mundoro очаква да започне...

Още

17 случая на отровени животни в Източните Родопи, има опасност и за здравето на хората

В Източните Родопи са установени 17 случая на отровени животни, заяви Николай Терзиев от Българското дружество за защита на птиците. Човекът, който е поставил отровата около село Стражец, все още не е известен, но се предполага, че е животновъд и по този начин се опитва да защити добитъка си от нападения на вълци. Терзиев беше категоричен, че животът и здравето на хората и животните е застрашен. Това не е начинът. Последствията могат да бъдат трагични. Отровата не спира дотам – до първия консуматор. Тази отрова попада в околната среда и влиза в самия кръговрат на самото място. Тя попада не само в почвата, тя попада във водата, в тревата, която по-късно пониква. Останалите домашни животни отиват на това място и се хранят. Когато е с дълъг разпад отровата, когато е много токсична, както ние предполагаме, тя може да попадне в други домашни животни и те също могат да бъдат отворени. 

В Източните Родопи са установени 17 случая на отровени животни

В Източните Родопи са установени 17 случая на отровени животни, заяви Николай Терзиев от Българското дружество за защита на птиците. Човекът, който е поставил отровата около село Стражец, все още не е известен, но се предполага, че е животновъд и по този начин се опитва да защити добитъка си от нападения на вълци. Терзиев беше категоричен, че животът и здравето на хората и животните е застрашен.

Екоорганизации алармираха за отровени животни в Източните Родопи

За отровени животни и птици в Източните Родопи алармират от “Зелени Балкани” и Българското дружество за защита на птиците. Техният сигнал вече се разследва от полицията и Регионалната екоинспекция в Хасково. Заложената отрова е причинила смъртта на три вълка, лисици, домашно куче, тарал еж и няколко птици.В акцията е участвало служебното куче Барс, което е преминало специален курс в Унгария.

Знамение: Белите щъркели на Източните Родопи се събраха край Джамията на 7-те девойки, преди да отлетят за топлия юг (СНИМКИ)

Десетки бели щъркели кръжаха вчера край уникалната Джамия на 7-те девойки до кърджалийското село Подкова преди да отлетят за топлия юг, пише 24rodopi.com.

Огънят в Тополовградско е изгасен, друг пламна в Източните Родопи

В момента боров масив гори между с. Хухла и Ивайловград

Горят Източните Родопи

Пътят Харманли-Маджарово е затворен, всички сили на пожарната са се насочили към новото огнище