28.10.2016

70 бебета на година в селото на щъркелите, строят нова ясла в Белозем (снимки)

Първа копка на нова детска ясла в Белозем направиха кметът на селото Иван Тачев и градоначалникът на Раковски Павел Гуджеров. "Нямаме избор, всяка година се раждат около 70 бебета, а през последните 3 г. тази тенденция е устойчива", заяви Тачев. В момента в детската градина има 160 хлапета, в основното училище 430, а в гимназията 250 ученици.

Още

Пиян плаши с пушка охранител пред дискотека в Белозем

31-годишен мъж от Белозем е насочил оръжие към охранител пред местната дискотека. Инцидентът е станал около 3 часа сутринта в понеделник. 

Дни на френската култура в Белозем

В Белозем се откриват Дни на френската култура с изложби на френската художничка Лоранс - Laurance Neyrolles и Лили Кючукова. В съпътстващата програма са вечерите с поезия и музика. Поканата е от галериста Ганю Ганев - Ганди, който очаква почитателите на френското изкуство в арт пространството на своята къща в Белозем. Творчеството на фреската авторка е силно повлияно от Тревненската иконописна школа още в начало на 90-те години, когато тя живее в Пловдив. Интервю на Нели Бистрашка с Ганю Ганев - Ганди може да чуете в звуковия файл.

Дни на френската култура в Белозем от 6 август

Утре, 6 август, в Белозем се откриват Дни на френската култура с изложби на френската художничка Лоранс - Laurance Neyrolles и Лили Кючукова. В съпътстващата програма са вечерите с поезия и музика. Поканата е от галериста Ганю Ганев - Ганди, който очаква почитателите на френското изкуство в арт пространството на своята къща в Белозем. Творчеството на фреската авторка е силно повлияно от Тревненската иконописна школа още в начало на 90-те години, когато тя живее в Пловдив. Интервю на Нели Бистрашка с Ганю Ганев - Ганди може да чуете в звуковия файл.

Завинаги замлъкна цигулката на Иван Михов - Белоземският Паганини

В късния следобед на 28 май църковната камбана в село Белозем заби тъжно и тягостно, за да извести, че си отива от този свят още един белоземец.

Дъждът премести контролата на Локомотив (Пловдив)

Мачът с Левски (Карлово) ще се играе в Белозем