25.10.2016

24 килограма кокаин откриха митничари при ГКПП "Калотина"

Близо 24 килограма кокаин е заловен на границата при Калотина. Наркотикът е открит в камион, управляван от турски гражданин. Стоката е пренасяна от Германия към Турция, съобщи директорът на Агенция "Митници" Розалия Димитрова: При проверката на митническите служители в кабината откриват един пакет в леглото, след което в кухините на кабината откриват още 20 пакета. Стойността на заловения кокаин е около 4,5 милиона лева.

Още

Гледат мярката на турския шофьор, заловен с кокаин на ГКПП "Калотина"

Софийския окръжен съд решава за мярката за неотклонение на 37-годишния турски шофьор, в чийто камион бяха открити 21 пакета кокаин на митническия пункт "Калотина".

Проверяват трафик броячите по София - ГКПП „Калотина“

Днес от 9 ч. до 11 ч. в района на Сливница се ограничава движението в лентата за ГКПП „Калотина“ на път I-8 София - ГКПП „Калотина“, съобщиха от АПИ. Ще се извършва профилактика и настройки на трафик броячите. От 12 ч. до 14 ч. същите дейности ще бъдат изпълнени и при входа на Драгоман. Ограничено ще е движението в лентата за София на първокласния път. При профилактиката на автоматичните устройства преминаването на превозните средства ще бъде двупосочно в свободната лента. Необходимо е шофьорите карат внимателно, да спазват стриктно пътната сигнализация и ограничението на скоростта до 50 км/ч. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. Публикувано във факти.бг: Затворени са проходите „Върбишки” и „Златишки”. Проходите „Дюлински” забранен за над 3,5 т., а „Вратник” и „Твърдишки” са забранени за движение на МПС над 10 т., а проходът „Петрохан” - забранен за движението на МПС над 12 т. Проходът „Шипка” е отворен за движение. Забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически доп...

Кокаин на стойност 4,5 млн. лв. откриха митничари на ГКПП "Калотина"

Близо 24 кг кокаин на стойност около 4,5 млн. лв. е бил открит в товарен автомобил при митническия пункт „Калотина“. Наркотикът е пътувал за Турция. Бил е натоварен в Германия, минал е през Сърбия и е заловен на входа на българската граница. Това заяви днес на брифинг говор

Километрична опашка от гастарбайтери на ГКПП-Калотина

Километрично задръстване се е образувало на ГКПП-Калотина на българо-сръбска граница. "На ГКПП-Калотина в посока изход има множество струпани автомобили на т.нар. гастарбайтери, които чакат за обработване на документи за напускане на страната". Това съобщиха пред „Фокус” от пресцентъра на ОДМВР-София област.

Бъчварова ще се срещне със сръбския си колега на ГКПП "Калотина"

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще се срещне със сръбския си колега Небойша Стефанович на граничния пункт "Калотина" в неделя, съобщиха от МВР. Двамата министри ще се запознаят на място със ситуацията по границата между двете държави и ще проверят работата на граничните  екипи.Преди дни сръбските власти засилиха охраната по границата с България, твърдейки, че потокът от нелегални имигранти се е засилил през последните месеци.

Бъчварова ще срещне със сръбския си колега на ГКПП Калотина

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще срещне със сръбския си колега Небойша Стефанович на граничния пункт Калотина в неделя, съобщиха от МВР. Двамата министри ще се запознаят на място със ситуацията по границата между двете държави и ще проверят работата на граничните  екипи.Преди дни сръбските власти засилиха охраната по границата с България, твърдейки, че потокът от нелегални имигранти се е засилил през последните месеци.