22.10.2016

Божо Кравата се предаде

34-годишният Борислав Кузманов, по прякор Божо Кравата, който бе обявен за издирване след престрелката в ресторант „4 You" в Слънчев бряг, се предал доброволно в полицията във Велико Търново. Това потвърди пред „Дарик" адвокатът му Диян Костов. Кузманов, изчезна през юли т.г., непосредствено стрелбата, и се издирваше с европейска заповед за арест като лидер на организирана престъпна група за рекет, изнудване, разпространение на наркотици. Криминалната структура, по данни на МВР, действала в Слънчев бряг и Банско от май 2013 г. до 8 юни 2016 г....

Още

Обвиниха Божо Кравата като шеф на организирана престъпна група

Божидар Кузманов бе доведен в Бургас в закрит бус, конвоиран от две патрулки. Охраняваха го дузина полицаи, въоръжени до зъби, той бе закопчан с белезници и дегизиран с очила и каскет

Спецпрокуратурата повдигна обвинение срещу Божидар Кузманов - Божо Кравата

Специализираната прокуратура повдигна обвинение Божидар Кузманов, известният като Божо Кравата, за ръководене на престъпна група за принуда, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в региона на Слънчев бряг и Несебър. След 4-месечно издирване от Интерпол, вчера Кузманов сам се предаде в полицията. Божидар Георгиев е един от участниците в престрелката в „Слънчев бряг", при която беше ранен Димитър Желязков, Митьо Очите.

Божо Кравата обвинен, че е лидер на престъпна група

Поискал отвод на разследващия екип, не му вярвал

Постоянен арест за Божо Кравата, ще иска Спецпрокуратурата

Специализираната прокуратура ще иска „задържане под стража” за Божидар Кузманов, известен с прякора Божо Кравата. Той беше издирван за стрелбата по Димитър Желязков - Митьо Очите, в Слънчев бряг, пише БГНЕС. Днес прокурор от Специализирана прокуратура предяви обвинение на Кузманов за ръководене на организирана престъпна група за принуда, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в региона на Слънчев бряг и Несебър. С прокурорско постановление той е задържан до 72 часа. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража". Повечето участници в групата, ръководена от Кузманов, бяха задържани след стрелбата в ресторант „4 You” в Слънчев бряг, чийто съдържател е той. Тогава Кузманов се укри от съдебните власти и на 29 юни бе обявен за общодържавно издирване. Участници в стрелбата бяха обвинени за убийството на Александър Алексиев и опита за убийство на Димитър Желязков. Божидар Кузманов бе задържан на 19 октомври, след като сам се предаде в Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Той е разпитан от разследващи в Бургас, предстои да бъде преведен в ареста на Специализирана прокуратура в София.

Обвиниха Божо Кравата като ръководител на престъпна група

Вчера издирваният с месеци Божидар Георгиев се предаде сам в полицията

Божо Кравата обвинен, че е шеф на престъпна група за наркотици и проституция

Прокурор от Специализирана прокуратура предяви обвинение на Божидар Кузманов за ръководене на организирана престъпна група за принуда, наркоразпространение и сексуална експлоатация, действала в региона на Слънчев бряг и Несебър. С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на Кузманов е наложено прокурорско задържане до 72 часа.