27.10.2016

„Чудни земи“, в които модерният човек лесно може да се изгуби

Романът „Чудни земи“ на италианския писател Сандро Веронези е моментна снимка на средностатистическия европейски мъж в началото на 21 век: шофьорска книжка, мобилен телефон, доходен бизнес, любовница, своенравна дъщеря, минало, което здравословно е загърбил…  И само между редовете на самата книга можеш да откриеш защо Сандро Веронези е един от най-уважаваните и четени съвременни италиански писатели. А „оглеждайки се“ в романа „Чудни земи“, читателят веднага разбира колко заслужена е литературната награда „Багута“ през 2015 година. Сандро Веронези, родом от Тоскана и дипломиран архитект от Университета във Флоренция, има в творческата биография не един престижен приз, но няма как да не отбележим голямата италианска литературната награда „Стрега“ за романа му „Кротък хаос“, който през 2008 година дори е екранизиран. Първата книга, която публикува на 25 години Веронези е сборник със стихове, но точно проза със заглавие „Силата на миналото“ му донася международна известност.

Още

Да изваем чудни форми с патладжанена диета!

Патладжанът, известен още като син домат, е сред най-консумираните у нас хранителни продуктите. Благодарение на уникалния си вкус той заема незаменимо място на трапезата ни, а заради съдържащите се в него витамини, минерали и куп други полезни вещества въздейства на тялото ни по удивителен начин, пише gotvach.bg.

В Девня: Чорапогащник и силиконов пълнеж се превръщат в чудни кукли, за да се помогне на дете (ВИДЕО)

Деветгодишно момиче от град Девня се нуждае от спешно лечение в специализирана клиника. Емел има гръбначно изкривяване и скъсяване на едното краче. В момента семейството набира средства за лечението й. За да помогне на детето си майката прави уникални кукли, които продава за да набавя средства, но са нужни още пари.

Пороят в София донесе транспортни неволи и чудни СНИМКИ

Поройният дъжд в София докара главоболия на пътуващите в градския транспорт. От автобус по линията 82 пътник публикува във Фейсбук снимка, на която се вижда, че превозното средство е протекло.