23.10.2016

Още

Задържаха мъж при опита да пробута фалшиво евро

55-годишен мъж е задържан в София заради фалшиви пари. Полицаите се отзовали на сигнали за мъж, опитващ се да използва фалшива валута, съобщава Нова телевизия. Когато се опитали да му сложат белезниците, той направил  опит да изхвърли плик, съдържаш 20 неистински копюри с номинал от 100 евро всяка. На мъжа е повдигнато обвинение за извършено престъпление и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Опитаха да купят авточасти с фалшиви пари в Шумен

В два търговски обекта в Шумен са били използвани фалшиви пари за разплащане, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Около 15.30 часа вчера в магазин за авточасти на ул. "Съединение" влязъл мъж. Поискал да купи части и да плати с евро. Обяснил, че нямал български левове, защото идва от чужбина, но закъсал с товарен автомобил край Шумен и се налагало да направи ремонт. Опитаха да пробутат фалшиви 500 евро Купил част, платил с банкнота от 500 евро, върнали му ресто в български левове. От друг търговски обект...

Клошар купи литър ракия с менте пари

Безработен мъж от Берковица си купи шише истинска ракия с фалшиви пари. Засега не е известно откъде беднякът се е сдобил с менте банкнотата. Измамата е станала в края на миналата седмица в предбалканския град. Непознат почукал в петък вечерта на вратата на 83 годишния Тодор Г. и поискал да му развали 50 лева или да купи с тях литър ракия.

Стрелба в Хамбург, един убит

 Мъж бе застрелян в колата си на улица в Хамбург. Убийството е извършено в 7,40 ч местно време на улица Щайникещтрасе в квартал Харбург. Все още не е ясно дали става дума за един или няколко изпълнители, но със сигурност е известно, че е стреляно от кола, с която след това убиецът се е скрил. Извършва се разследване. До момента местната полиция е арестувала двама по това дело. Преди няколко дни в квартал Бергедорф бе застрелян колоездач. Полицията е задържала трима в автомобил фолксваген поло. През март един човек загина при взрив на автомобил "VW - Пасат" в Берлин. Тогава германската полиция потвърди, че експлозията от заложено взривно устройство, прикачено към колата, но не е ясно дали то е било вътре в автомобила или под него. След експлозията шофьорът е бил още жив, но след това е издъхнал от раните. На място бяха изпратени екипи сапьори и полиция, на местните жители бе наредено да не излизат от домовете си и да стоят по-далеч от прозорците и терасите, но към обяд това нареждане бе отменено, след като полицейски екипи провериха целия район за заложени взривни устройства. Малко по-късно стана известно, че загиналият е от турски произход на 43 години и е познат на местната полиция заради вземане-даване с наркотици, насилие, фалшиви пари. Колата е регистрирана на името на жена с турско име. Случилото се бе определено от берлинската полиция не като терористичен акт, а криминална проява от рода на отмъщение, като засега не е съвсем ясно дали загиналият мъж е бил цел на престъплението.