28.10.2016

Менда Стоянова: Цените на цигарите скачат с 25-27%

Председателят на бюджетната комисия обаче не уточни как увеличението ще се отрази на различните ценови класове и видове

Още

Менда Стоянова разкри какво увеличение да се очаква за цените на цигарите

 Става дума за увеличение средно от около 25-27% на цените на цигарите. Това каза пред журналисти в Народното събрание народният представител от ПГ на ГЕРБ Менда Стоянова във връзка с промените в Закона за акциза и данъчните складове, предаде „Фокус“.

Менда Стоянова: Цените на цигарите ще се увеличат средно с 25-27 на сто

Цените на цигарите ще се увеличат средно с 25-27%. Това заяви днес председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова, предаде БГНЕС. Как това увеличение ще се отрази на конкретните цени в различните ценови класове и видове цигари не мога да цитирам, добави Стоянова. Но с предложението в този законопроект при всички случаи ще се компенсира това, което се случи миналата година, когато ръстът бе по-голям в средния и високия клас, а по-нисък - в по-ниския клас цигари. А с предложението от тази година тези ръстове ще се изравнят. Така ще има равнопоставеност в увеличаването на цените на цигарите в различните видове класове, посочи тя. Още от миналата година е ясно, че следващите 3 години поетапно трябва да вдигаме акциза, за да достигнем минималния акциз в Европа, така както сме поели ангажимент по договора за присъединяване. Това е неизбежно, доста забавихме вдигането на цените на цигарите в предходните години по причини на кризата и сега трябва да наваксаме, коментира Менда Стоянова. Както си спомняте миналата година намалихме размера на кешовите плащания от 15 000 лв. на 10 000 лв., сега имаме предложение те да слязат на един праг от 5000 лв., информира депутатът. Изсветляването на икономиката минава през намаляване на размера на кешовите плащания, аргументира се Стоянова.

Цената на цигарите скача над 6 лева

Става дума за увеличение средно от около 25-27% на цените на цигарите. Това каза пред журналисти в Народното събрание народният представител от ПГ на ГЕРБ Менда Стоянова във връзка с промените в Закона за акциза и данъчните складове, предаде...

С около 25-27% ще се вдигнат цените на цигарите

Става дума за увеличение средно от около 25-27% на цените на цигарите. Това каза пред журналисти в Народното събрание народният представител от ПГ на ГЕРБ Менда Стоянова във връзка с промените в Закона за акциза и данъчните складове, предаде репортер на Агенция „Фокус“.