25.10.2016

Афганистанец се самонастани в частен имот, докато мигранти се караха в лагера в Харманли

Петима души са арестувани и отведени в полицейското управление в Харманли снощи, обясниха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР в Хасково. Спречкването в Регистрационно приемателния център е станало след като сред чужденците се създало напрежение заради статути

Още

Софийска фирма пуснала мухата на мигрантите в Харманли, че ще ги отведе до Сърбия

Мълва, че фирма, базирана в София осигурява безпроблемен достъп на мигрантите, които битуват у нас към Сърбия, от където имат лесен достъп към другите Западноевропейски държави, явно стои в основата на напрежението от вчера сутрин в Харманли. Около 8. 30 часа мигранти-такива получили зелена карта и такива, които все още нямат необходимите документи въстанаха, съобщава Haskovo.net.

Жители на Харманли: Бежанците сеят краста и въшки, носят малария в града (видео)

Жителите на Харманли са готови на бунт заради страх от болести, разпространявани от мигрантите в града. Те имат малария, краста и въшки, категорични са местните. По думите им те няма как да се предпазят, тъй като бежанците влизат в хранителните магазини и пипат продуктите и парите, които след това преминават в други ръце, информира Нова тв.

Жители на Харманли: 3000 бежанци сеят болести в града! Имат краста, въшки, носят малария!

Жителите на Харманли са готови на бунт заради страх от болести, разпространявани от мигрантите в града. Те имат малария, краста и въшки, категорични са местните.

Потушиха напрежението в бежанския лагер в Харманли

Част от исканията им са изпълнени, но няма вариант те да заминат за Западна Европа

Фирма обещавала на мигрантите в Харманли, че ще ги отведе до Събрия?

Мълва, че фирма, базирана в София осигурява безпроблемен достъп на мигрантите, които битуват у нас към Сърбия, от където  имат лесен достъп към другите Западноевропейски държави, явно стои в основата на напрежението от тази сутрин в Харманли, съобщи haskovo.net. Около 8.30 часа мигрантите въстанаха. Шумът тръгнал първо от банята в една от сградите. Една от първоначалните версии беше, че напрежението е заради това кой първи да се възползва от топлата вода. После обаче между 600 и 1000 души, според различните свидетелства, се отправилии към изхода на Регистрационно-приемателния център в южния град и стигнали до портата на центъра. „Чухме, че има фирма, която ще ни отведе до Сърбия. От там искаме да стигнем до Германия. Става студено и нямаме време да стоим повече в България“, разказаха някои от чужденците, които имат право да излизат от лагера за разходка или за пазар. Много от тях обясняват, че са недоволни от условията в лагера. „ Много са проблемите, не е един. Няма достатъчно лекари в лагера, а от лекарската помощ се ползват с предимство сирийците. Храната също е недостатъчна. В другите държави, където съм бил по лагери- Иран и Турция поне храната е на ниво.“, казва 24-годишният Кудратуа Манга, който е от Афганистан. Той е в Харманлийския бежански център от 17 дни. Обяснява, че в лагера тук получават за закуска само сок,  основната им храна през деня е предимно с пилешко. Запитан обаче за менюто в другите бежански лагери, където е бил...