27.10.2016

Петко и Яна показаха малкия Ян

Петко и Яна Димитрова показаха за първи път втория си син Ян, който се роди на 2 октомври. Раждането минало бързо и безпроблемно и малкият бе кръстен Ян, на майка си. "Първоначалната идея беше да се казва Петко, като мен, но аз не се съгласих....

Още

Страшилищата за алергичните се размърдват със смяната на времето

Броени дни ни делят от преминаването към зимно часово време. Промяната ще доведе до активизирането на страховити миниатюрни създания - домашните акари, създаващи редица проблеми на алергичните към тях хора. Проучване, направено във Великобритания през 2011 г. показва, че според близо 60 процента от хората домашните акари са главен виновник за алергиите им, пише "Дейли експрес". Връщането на часовника назад през уикенда ще активизира акарите - миниатюрни създания с дължина четвърт милиметър, които обитават домашния прах.По-ранното смрачаване през есента и недостатъчното излагане на слънце кара мозъка да произвежда повишени количества от хормона мелатонин. В резултат на това хората стават по-сънливи. Сезонната умора, съчетана с по-хладното време, означава, че мнозина ще предпочетат да стоят на топло у дома със затворени прозорци. Този "уют" обаче е предпоставка за редица здравословни проблеми. Недостатъчното проветрение и влажният въздух в дома осигуряват идеална среда за акарите. Те се активизират и причиняват куп проблеми. Сред често срещаните симптоми на алергията към тях са сърбеж, хрема или запушване на носа, кихане, кашлица, дразнимост на въздушните пътища, стягане в гръдната област, хрипове, задух, сълзене и възпаление на очите, кожни раздразнения, запушване на синусите, главоболие, смущения в съня, нарушена концентрация. Симптомите се влошават на закрито, в леглото или рано сутрин. Препоръката на експертите е хората редовно да проветряват жилищата си и да се стремят да свеждат до минимум количеството на домашния прах.

Експерт-сеизмологът Румяна Главчева направи смразяваща прогноза за земетресенията в Италия (КАРТА)

Над 55 пъти се люля земята в Италия от снощи досега. Най-силното стана малко преди 22:30 вчера с магнитуд 6,1, като първоначално беше съобщено за 6,3. Два часа по-рано беше регистриран първият трус от 5,5 по Рихтер.

Психиатър обясни как ни влияе смяната на часовото време

Смяната на часовото време е период, който трябва да се преболедува като пролетната умора. Това каза психиатърът д-р Веселин Герев.

Румен Радев: Държавата се е отдръпнала от цели региони. Време е за промяна

Лесно е да си българин, там където държавата полага грижи. Трудно е да продължаваш да си истински българин в онази част, където държавата ни се е отдръпнала и отдавна е спряла да създава условия за трудова заетост. Ето, заради това състояние, в което се намира и град Лом, е време за промяна. Това заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев в крайдунавския град, където се срещна с обществеността.

Илияна Йотова: Борисов иска за пореден път да яхне президентската институция

„От ГЕРБ искат президент, за да имат свой човек, който да им направи послушен и удобен служебен кабинет, защото е ясно - предсрочни избори ще има. Те не могат да управляват. Ние се намираме в ситуация на правителствена криза, защото няма парламентарно мнозинство, което да подкрепя кабинета”.  Това заяви на среща с обществеността в Тополовград Илияна Йотов, кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП.  Общоградската среща започна с националния химн и химнът на Европа. Илияна Йотова поздрави присъстващите със светлия християнски празник и честити на всички, които носят името на светеца.