23.10.2016

Още

Любовен триъгълник във Вършец! Момче изби зъб и спука челюстта на съученик заради момиче

Момче е със счупена челюст след бой с негов съученик – съобщават от Областната дирекция на МВР в Монтана. Спречкването станало по време на учебния процес в средното училище във Вършец около 13.30 ч. в четвъртък.

Сефте! Емануела се оплете в нов любовен триъгълник

В нов любовен триъгълник се оплете фолк певицата Емануела. Талантливата изпълнителка може и да не намери много общо с Борислав Комсийски, но пък не успя да скрие интереса си към Христо Живков, пише Хот Арена.

Любовен хороскоп за есента, ето какво ви очаква

Ето какво ви очаква този сезон в любовно отношение. Вижте дали звездите ви предвещават да намерите своята сродна душа.

Страсти във "Вип Брадър"! Оформя се любовен триъгълник, Боби започва да ревнува Емануела

Тази вечер във "Вип Брадър" съквартирантите ще получат нова седмична мисия „Истината или се осмеляваш”. Ути, Надя и Деси ще трябва да се превърнат в малки русалки, а тяхната задача ще бъде да не напускат басейна на Къщата до второ нареждане на Big Brother.

Ужас! Няколко зодии ги чака лоша седмица в любовен план

Тази седмица ще бъде лоша в любовен план за две зодии. Вижте кои са те и какво точно ги очаква.

Проектът "На опера с Марк" започва с "Любовен еликсир" в Пловдив

„На опера с Марк” е името на най-новия образователен проект на Държавна опера Пловдив, чиято премиера ще бъде  днес от 19 часа в Дома на културата. Иновативната платформа за популяризиране на оперното изкуство сред младежка публика е насочена основно към ученици над 12 години и студенти. Любимците на пловдивската публика – австралиецът Марк Фаулър и водещата Арина Христова, известна още като Госпожа Опера, ще въвеждат публиката в света на оперното изкуство по достъпен и атрактивен за младата аудитория начин. В рамките на един час двамата ще се разхождат из сюжета на оперите заедно със солисти, балет, хор и оркестър.  Марк Фаулър е едно от най-обичаните лица на Пловдивската опера. Австралиецът, роден в Мелбърн, е бил стипендиант на Райна Кабаиванска и завършва магистратура в НБУ. Oт 2013 г. е част от екипа на Пловдивския оперен театър. Гостувал е в над десет страни в Европа и Югоизточна Азия. За премиера на проекта е избрана постановката на директора Нина Найденова, режисирана от Славчо Николов – „Любовен еликсир”. След като ожени три влюбени двойки на Античния театър миналата година, сега спектакълът има нова цел – да пали младежите към модерното оперно изкуство. Действието на комичната опера от Доницети се развива през 50-те години на миналия век в Бѐла, Италия. В спокойното градче нахлува Рекламата и момичета от ерата на Мерилин Монро и моряци в бели униформи рекламират и продават всичко – от еликсири до чувства. Публиката ще се забърка във веселата бъркотия, предизвикана от красивата Адина, влюбения до полуда в нея Неморино и шарлатанина доктор Дулкамара. Самият Марк Фаулър изпълнява главна роля в оперния спектакъл. Диригент е артистичният директор на Опера Пловдив маестро Лучано Ди Мартино, а хореограф – Боряна Сечанова.