28.10.2016

Сирия признава Крим за неделима част от Русия

Полуостровът е бил част от Съветския съюз и с резултатите от референдума се е "върнал към своите корени", заяви председателят на сирийския парламент Хадия Абас

Още

Казусът Крим е глупаво мерило за отношението към Русия

Българските телевизии вероятно толкова си могат - задават абсолютно едни и същи въпроси при всеки един, както те го наричат, президентски дебат. И един от тези неизменни, задължителни, абсолютно едни и същи въпроси, е този за Русия.И, ако сте забелязали, въпросът какво трябва

Молдовският кандидат-президент Додон заяви, че Крим принадлежи на Русия

Председателят на партията на социалистите в Молдова и фаворит за кандидат-президент на страната Игор Додон заяви, че Кримският полуостров принадлежи на Руската федерация, предава украинската медия 1492News, цитирана от Фокус. Изказването си Додон е направил в ефира на местна телевизия пет дни преди изборите за президент в Молдова, които ще са 30 октомври. В отговор на въпрос на кого е Кримският полуостров, кандидатът за президент уверено е отговорил, че е на Русия. Мнението на кандидата на социалистите е в директно противоречие с това на кандидатурата на демократите – Мариан Лупу, който смята, че Молдова не може да си позволи да признава промяна на граници. Освен това, по мнението на Лупу, вземането на страна би демонстрирало отслабване на собствените позиции на Молдова.

Радев и Цачева единни, че трябва да се преразгледат санкциите срещу Русия, но за Крим се разминаха

Няма проблем, ако жена застане начело на България. Съветвам я, ако тя спечели, да бъде начело не само на българската армия, а и на въоръжените. Това заяви ген. Румен Радев в ефира на bTV в първия телевизионен дебат между него и Цецка Цачева.

Сирия: Крим е на Русия

Сирия разглежда Крим като интегрална част от Русия. Това заяви председателят на сирийския парламент Хадия Халаф Абас пред руски медии. “Полуостровът се върна към корените си - Русия, след изразяване свободната воля на народа на Крим на референдум. Ние приемаме Крим като интегрална част от Русия”, каза Абас.