23.10.2016

Полицейски микробус се вряза в размирни демонстранти в Манила

Полицейски микробус се вряза в тълпа демонстранти, протестиращи пред американското посолство в Манила срещу  военните бази на САЩ. Органите на реда използваха и сълзотворен газ, за да ги разпръснат, предаде БНТ. Най-малко трима души бяха ранени и около 30 - арестувани по време на протеста на около хиляда души срещу американските военни бази на Филипините, каза организаторът на демонстрацията Ренато Рейес, генерален секретар на лявата организация "Баян" (Народ). По думите му ранените са студенти, които били откарани в болница, а сред арестуваните са лекар и медицинска сестра, помагали на ранените. Демонстрантите хвърляли червена боя по портала на посолството и изписали по стените на комплекса надписи: "Вън войските на САЩ" и "САЩ са чума за работниците". Те нападнали и полицейския микробус, който тръгнал към тях.  

Още

Полицейски автобус се вряза в тълпа демонстранти в Манила

Полицейски микробус се вряза в тълпа демонстранти,протестиращи срещу военните бази на САЩ, пред американското посолството на в Манила, а органите на реда използваха сълзотворен газ, за да ги разпръснат.

След Ню Йорк и Манила Де Ниро прави хотел в Лондон

Знаменитости печелят не само от филми, песни, спортни рекорди, но и от успешни бизнес начинания. Много са инвестирали в интернет и винопроизводство (разказахме за тях), други пък са хотелиери. Робърт де Ниро, спечелил оскари за “Разяреният бик” и младия Вито Корлеоне в “Кръстникът 2”, е собственик на хотели и ресторанти. От 2008 г.

Смразяващи кадри от торнадото, което вършее в Манила (СНИМКИ/ВИДЕО)

Торнадо вилнее във Филипините и застрашава да удари сериозно столицата Манила. Бедствието вече взе пет жертви, съобщава RT.

Опит за бягство завърши със смъртта на 10 затворници в Манила

Директорът на затвора е ранен, не може да разкаже какво се е случило

Президентът на Филипините зави към Китай (ВИДЕО)

По време на посещението си в Китай президентът на Филипините Родриго Дутерте заяви, че за Манила „е дошло време да се сбогува“ със САЩ да каже „здравей“ на Китай, пише Российская Газета.

Президентът на Филипините обяви, че страната му "се разделя" със САЩ

Филипинският президент Родриго Дутерте обяви, че страната му "се разделя" със САЩ и става съюзник на Китай. Манила и Пекин се договориха да решат чрез преговори териториалния си спор в Южнокитайско море, предаде Ройтерс. Президентът на Филипините прати Обама „да върви по дяволите” Пред китайски и филипински бизнесмени - участници във форум, състоял се в сградата на китайския парламент, Дутерте, който е на посещение в Китай, заяви, че обявената от него "раздяла" важи и за вое...