24.10.2016

Кметът на Калофер пред БЛИЦ: И 150 години затвор за шофьора няма да върнат живота на момчето

Три години условна присъда с 5 години изпитателен срок получи от Окръжен съд в Пловдив шофьорът на камион Стефан Тотков. Водачът е лишен от свидетелство за правоуправление за срок от 5 години. Това съобщи за БЛИЦ адвокатът на кмета на Калофер Ангел Боев. Присъдата е дадена, след като виновният шофьор е направил самопризнания. Делото се е гледало по съкратената процедура, за това наказанието е редуцирано и намалено под предвидения минимум. 

Още

Първо в БЛИЦ! Страшна трагедия окървави надпяването край Калофер (СНИМКИ)

Кървава драма се разигра днес следобед на месността Паниците над Калофер. Леки автомобили „Фиат”, „Голф” и „Ситроен” се сблъскаха. Виновна е шофьорка на една от колите, която дала е рязко газ, за да тръгне от неравния терен. По пътя си помела жена на около 50 години, прегазила я е и последователно се е сблъскала в другите две коли. Водачката причинила мелето е млада, а малко след инцидента пристигна полиция а малко след около 30 минути пристигна линейка, изпратена от Общинския град Карлово.

Първи СНИМКИ от тежкото меле на пътя край Карлово

Както БЛИЦ по-рано съобщи лека кола и камион се удариха край карловския град Баня на разклона за Калофер са се ударили

Премазаната жена на „Паниците” е ударена от кола, форсирала на заден ход

Жената, която бе тежко ранена и за която първо БЛИЦ вчера съобщи, вече не е с опасност за живота. Тя е със счупен таз и с множество други наранявания. Жертвата е 55-годишна, от Съединение. Отишла е като гост на празника „Свети Кирик” на месността „Паниците” над Калофер.

Неопитна шофьорка прегази жена на фолклорен фестивал

Млада шофьорка е блъснала жена и още две коли при маневра в местността Паниците над Калофер. Тя дала рязко газ, за да тръгне от неравния терен, предаде БЛИЦ. В местността Паниците в момента се провежда фолклорен фестивал, посветен на празника на...

Пак огнени стихии в Пловдивско! Три пожара бушуват едновременно, коли се разминават с пламъци (СНИМКИ/ВИДЕО)

Голям пожар е избухнал днес в района на карловските села Марино поле-Ведраре, съобщи за БЛИЦ говорителят на областната пожарна служба Цвятко Дешев. Огънят е затруднил временно движението на пътя за Калофер и е уплашил шофьорите.