26.10.2016

Арменското обществено радио Ереван навърши 90 години

​Има десетки анекдоти за едно радио, което дава отговори на всички въпроси, които вълнуват хората от последните десетилетия. От първия му ден през 1926-та година, авторитетът на Арменското обществено радио не е пострадал ни най-малко от анекдотите, а дори напротив - поддържа високо ниво на професионализъм. Направихме сериозно преобразуване на връзките за радиоразпръскване, съгласно новата ни концепция и се надяваме, че това ще доведе до увеличение на аудиторията ни. Нашето радио, още от времето на желязната завеса, е било своеобразен мост между Армения и диаспорите. Отчитайки факта, че 2/3 от населението живее извън пределите на страната, въведохме новите технологии за разпространение на съдържанието. Радиото продължава да бъде сериозен механизъм за свързаност чрез спътниковото излъчване през интернет с приложение за андроид и iOS. Така диаспорските структури започнаха по-активно да участват в потреблението на програмата и в нейното създаване. Радиото сега е наддържавна сфера на комуникация. Това разказва изпълнителният директор на Арменското обществено радио Арман Сагателян. За него и екипа му е важно да продължи излъчването на програмата на 8 езика, които се говорят от малцинствените групи на страната.  Радиото остава еталон за вербална комуникация и в програмата му ежедневно присъства предаване за чистотата на арменския език с най-често допусканите грешки при писане или изговор. Що се отнася до журналистите, няма начин да влязат в студио, ако не владеят правилния арменски език. Нито в годините на социализма, нито днес някой може да наложи цензура в Арменското обществено радио, категорични са работещите. Най-големият коректив за съдържанието са слушателите, които реагират при всяка неточност пряко в ефир. Разбира се, понякога и с чувство за хумор. Хумористите Давид Гулгузарян и Ваге Айрапетян са категорични, че анекдотите за любимото им радио обединяват, тъй като всички, които са се смеели на тях, са живели по един и същи начин отвъд желязната завеса и са можели да разбират хумора. Не се страхуваме да се надсмеем над себе си. Тези шеги са безобидни. Пошегували сме се, посмели сме се и сме забравили. Няма подтекст. Има пряк смисъл, но не и подтекст.

Още

Бившият кмет на Ереван става премиер на Армения?

  Новото правителство на Армения не трябва да бяга от отговорност или да търси виновни извън своите редици, а да бъде отворено за критика и сътрудничество и да бъде уверено в своите собствени цели. Това заяви президентът на Армения Серж Саркисян на заседание на Съвета на управляващата Републиканска партия на Армения, на което бе одобрена кандидатурата на бившия кмет на Ереван Карен Карапетян за поста министър-председател. На същото заседание бе прието политическото действие за оставка на досегашния премиер Овик Абрамян, посочва "Евроазия дейли", пише БГНЕС. Както смята президентът, Карен Карапетян като министър-председател ще бъде в състояние да доведе обществото до нова икономическа и политическа свобода, както и да разбие стереотипите. "Сигурен съм, че Карен Карапетян със своята ефективна работа ще може да стане своеобразен символ на промяната в Армения". 

Край на окупацията в полицейския участък в Ереван

Окупаторите се предадоха сами на полицията

Кризата с окупираното полицейско управление в Ереван приключи

Кризата с окупираното полицейско управление в арменската столица Ереван приключи. Всички 20 въоръжени мъже, останали там две седмици, се предадоха на властите, предава БТА. От началото на кризата всяка вечер се провеждаха протести, двама полицай бяха убити, а десетки хора - ранени. Полицията каза, че са задържани 20 "терористи", посочва "Ройтерс". Нападателите, окупирали полицейското поделение, обявиха, чеса привърженици на намиращия се в затвора опозиционен...

Групировката, превзела полицейския участък в Ереван, се е предала

Операцията за освобождаване на територията на полицейския участък в Ереван е приключила, съобщават от Националната служба по сигурност на Армения, предава Интерфакс. Членовете на въоръжената групировка са се предали на властите. „Специалните части на правоприлагащите органи със своите ...

Предадоха се всички похитители на полицейското поделение в Ереван

Всички 20 въоръжени мъже, останали в завзетото полицейско поделение в Ереван, се предадоха, заяви арменската служба за сигурност. По-рано бяха освободени и последните заложници.На 17 юли над 30 въоръжени опозиционери нападнаха полицейски полк, завзеха сградата му и взеха няколко полицаи като заложници. При атаката бе убит един полицай, а други петима бяха ранени. Опозиционерите искаха освобождаването от арест на лидера им Жирайр Сефилян и оставката на президента и правителството.

Предаде се групировката, превзела полицейския участък в Ереван

Операцията за освобождаване на територията на полицейския участък в Ереван е приключила, съобщават от Националната служба по сигурност на Армения, предава Интерфакс, цитиран от Фокус. Членовете на въоръжената групировка са се предали на властите.