28.10.2016

Още

Иван Хиновски: АЕЦ „Белене“ е проект, пълен с корупционни ями

Идеята за втората атомна електроцентрала е световен прецедент, смята експертът от Българския енергиен и минен форум

Освободиха Делян Добрев от временната комисия за АЕЦ "Белене“

Депутатите освободиха Делян Добрев от временната комисия за АЕЦ "Белене“. Това става ден, след като прокуратурата поиска да проверява бившия енергиен министър за нанесени на държавата щети за четири и половина милиона евро за продължили плащания по вече спрения проект "Белене". Добрев се отказа от имунитета си и посочи, че е невинен и това ще бъде доказано. В комисията Добрев ще бъде заместен от колегата си от ГЕРБ Станислав Иванов. 

Делян Добрев вече не е член на комисията за АЕЦ "Белене"

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, който се отказа от имунитета си, за да бъде разследван за злоупотреби по проекта АЕЦ "Белене", вече не е и член на временната комисия в Народното събрание, която ще проверява сделките около втората атомна централа. Делян Добрев сам се отказа от имунитета си Мястото на Добрев в комисията заема Станислав Иванов. Промяната беше направена от парламента по предложение на ГЕРБ. Комисията ще разследва в продължение на три месеца всички данни,...

Делян Добрев вече не е част от комисията за АЕЦ „Белене”

Депутатите на основание чл.79 ал.1 и ал.3 от Конституцията и ал. 3 от Правилника за организация на дейността на НС реши, че освобождава Делян Александров Добрев като член на временната анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решение и действие по проекта АЕЦ „Белене“ за периода от 2006 до края на месец септември 2016, довели до възникване на огромни задължения за българската страна, пише БГНЕС. На негово място народните представители избраха Станислав Стоянов Иванов за член на същата комисия. Народният представител Цвета Караянчева от ГЕРБ обясни, че е подадено заявление от депутата Делян Добрев, въз основа на искането на главния прокурор за снемане на имунитета му и в последствие на писмения му отказ от него, в което той изразява желанието си да бъде освободен като член на временната анкетна комисия. 

Освободиха Делян Добрев като член на временната анкетна комисия по проекта АЕЦ „Белене“

 Народното събрание на основание чл.79 ал.1 и ал.3 от Конституцията на Р България и ал. 3 от Правилника за организация на дейността на НС реши, че освобождава Делян Александров Добрев като член на временната анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решение и действие по проекта АЕЦ „Белене“ за периода от 2006 до края на месец септември 2016, довели до възникване на огромни задължения за българската страна и избра Станислав Стоянов Иванов за член на временната анкетна комисия, предаде „Фокус“.