25.10.2016

Бой в бежанския лагер в Харманли

Отново бой в бежанския лагер в Харманли. Един афганистанец и двама иракчани са се сбили в административната сграда на лагера, предаде БГНЕС. Скандалът станал на опашката за регистрация, потвърдиха от полицията. Един от иракчаните направил...

Още

В Харманли продължава да е пълно с полиция

Протестът в бежанския лагер отключи страховете на хората от града

Засилено е присъствието на жандармерията в зоните около бежанския център в Харманли

Харманли остава под полицейска обсада, ден след бунта на мигранти от бежанския лагер в града. Около 100 жандармеристи и полицаи са позиционирани около и във лагера в готовност да предотвратят евентуален нов протест на бежанците, предаде бТВ. Ситуацията в лагера днес е спокойна, но страховете и опасенията от мигрантите ескалират сред местните жители. Бунтът вчера отново отключи страховете на хората от Харманли , които обвиняват за всяко престъпление бежанците. Хората се страхуват и от заразите, които могат да пренесат чужденците – например краста. Директорът на бежанския център Димитър Захариев призна, че е имало краста сред мигрантите в Харманли, но е категоричен, че в момента няма болни.

"Бягащи от войни" на бунт. Какво става в Харманли?

Притокът на мигранти у нас оказва се, че не е неуправляем

Жандармерия и полиция все още пазят около бежанския център в Харманли

Мигранти се разбунтуваха вчера, хората в града се страхуват

Обстановката в бежанския лагер в Харманли е спокойна

Обстановката в бежанския лагер в Харманли е спокойна. Въпреки това остава засиленото полицейско присъствие около лагера и в града. Днес започва разследване за установяване на подбудителите на размириците, съобщи за "Хоризонт" директорът на РДВР - Хасково Ангел Цанков. Вчера близо 1 000 души от центъра излязоха на протест с искане да бъдат пуснати да пътуват към Сърбия и Западна Европа.

В Харманли започват профилактични изследвания на здравно неосигурени

Профилактичните изследвания на здравно неосигурени и хора със затруднен достъп до лечебни заведения започват в Харманли. Мобилната клинична лаборатория е на разположение на многопрофилната болница в града. Прегледите ще се извършват в два квартала до 1 ноември. След това мобилната лаборатория ще бъде в Любимец и Симеоновград. Едно клинично изследване включва кръвна картина с поне осем показатели.