24.10.2016

Украйна мисли за своя база на Луната

Украйна мисли да създаде своя база на Луната. Това разкри директорът на авиоконструктурното бюро „Южное“ Александър Дехтярев, цитиран от местни медии. Той посочи, че успешният старт на американската ракета Антарес е доказателство за украинската наука. Александър Дехтярев не пропусна на припомни, че в създаването на ракетата са участвали украински учени. Аз смятам, че човечеството трябва да стъпи на Луната и да се научи да живее и да усвоява планетите от Слънчевата система. Украйна влиза в топ 5 на страните, които притежават специални технологии за усвояването на космоса и страната има необходимите технологии, така и качество на образованието. Единствено липсата на финансиране е пречка пред развитието на космическата индустрия в страната, посочи Александър Дехтярев....

Още

Луната в тригон с Уран, ето до кога трябва да изпълните ангажиментите си!

Луната е все още в знак Лъв и образува тригон с Уран. Това ще ви помогне да вземете нестандартни решения и да се справите по-лесно с проблемите. Желателно е обаче да си изпълните ангажиментите до 15:22 часа, защото тогава Луната вече ще е без курс. Добре е след това да си почиват. ​„Уязвимо е сърцето. Препоръчва се лечение на коленете, ставните заболявания, при болести на очите“, предупреждава астрологът Ивелина Пенчева.

Китай ще изстреля апарат на Луната

Китай се готви да изстреля през 2017 г. към Луната апарата "Чане - 5", който да събере проби от лунната повърхност и да ги достави на Земята в рамките на третия етап от китайската програма за изследвания на Луната, предаде Xinhua, позовавайки се на научния ръководител на програмата за усвояване на Луната Оуян Дзиюан, пише Фокус.

Астроном засне нещо необичайно на повърхността на Луната (ВИДЕО)

Американски любител астроном засне нещо необичайно, докато наблюдаваше Луната с телескопа си. Външно странният обект, открит на северния полюс на естествения спътник на Земята,  наподобява огромно съоръжение.

Пловдвски шофьори! Това пейзаж от Луната ли е?! (СНИМКИ)

Препатила пловдивчанка показа фрапиращи кадри от състоянието на пътя за Коматево, по който всеки ден жителите на квартала са принудени да минават, докато трае ремонта на Коматевско шосе, пише "Марица". 720 дни хората трябва да минават през това изпитание, ако искат да се свържат с останалата част на Пловдив.

Колко бързо можем да тичаме на Луната?

Според изследване на Националната космическа агенция на САЩ (NASA), публикувано в Journal of Experimental Biology, хората биха могли да тичат много по-бързо на Луната, отколкото се е очаквало.