24.10.2016

Мигранти се сбиха в центъра за бежанци в Харманли

Бой между групи от иракчани и афганистанци е възникнал в регистрационно - приемателния център за бежанци в Харманли, съобщиха от ОД на МВР - Хасково. Инцидентът между двете етнически групи e започнал към 16,30 часа следобед вчера.

Още

Потушиха бунта на бежанците в харманлийския лагер

Бунтът на бежанците от лагера в Харманли вече е потушен. По първоначална информация в неуредиците са се включили около 300 от настанените там 3 200 мигранти. Недоволството възникна тази сутрин заради битовите условия, като напрежението ескалирало заради забележка за лоши битови условия. Сериозни полицейски сили бяха съсредоточени в Харманли, след подаден от Държавната агенция по бежанците сигнал. И към момента полиция, жандармерия и гранична полиция продължават да са около лагера, като ни...

Бунт в бежанския център в Харманли

Бежанци от лагера в Харманли се вдигнаха тази сутрин на бунт заради битовите условия, съобщи Нова телевизия.  Към лагера са изпратени полицейски служители от града. Според полицията не се е стигнало до меле, но има напрежение. Според непотвърдена информация част от настанените там мигранти искат да напуснат лагера. Напрежението ескалирало заради забележка за лоши битови условия.  

Бежанци на протест пред центъра за настаняване в Харманли

Масово недоволство е избухнало тази сутрин в регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли, съобщиха от полицията в Хасково. Сигналът до органите на реда е подаден от Държавната агенция за бежанците. Част от настанените са се събрали на входа на центъра. Според МВР, броят на протестиращите варира и засега не може да се определи с точност. На място са изпратени полицейски части и жандармерия.

Размирици са възникнали в бежанския център в Харманли

В центъра за настаняване на мигранти в Харманли са възникнали размирици, съобщи Би Ти Ви. По първоначална информация напрежението е тръгнало от спор за битовите условия в лагера. В лагера в Харманли има близо 3200 бежанци. След сигнал сутринта до местното полицейско управление на мястото са изпратени полицаи и служители на жандармерия. В Харманли са пристигнали и служители от силите на реда от цялата област. Това е втори сериозен конфликт в лагера от три месеца насам, след...

Бежанците в Харманли скочиха, искат да си ходят

Не били доволни от битовите условия в мигрантския център

ПЪРВИ СНИМКИ от бунта на бежанците в Харманли, тълпата напъва изхода на лагера!

Около 1000 бежанци се вдигнаха на протест тази сутрин в лагера в Харманли. От полицията са получили сигнал за напрежение от Държавната агенция за бежанците, съобщава Haskovo.info, позовавайки се на пресслужбата на полицията.