25.10.2016

Първата Honda в Америка бе реставрирана до съвършенство (Видео)

Това е колата, която през 60-те убеди американците да си купят малък, но добре проектиран автомобил

Още

История като от приказките: Американец се превърна от изпаднал наркоман в един от най-богатите хора

Американецъг Кхалил Рафити бил изпаднал наркоман и престъпник, който дори лежал в затвора. За 13 години обаче успял да постигне нещо невероятно. Превърнал се в бизнесмен, който успял да спечели милиони долари. Как е успял?!

Корпоративните отчети изпратиха американските индекси на зелено

Стартира най-натоварената седмица от сезона на отчетите в САЩ

Джихадистите взривиха американски танк край Мосул (ВИДЕО)

Американски танк Abrams бе взривен в Ирак с противотанкова управляема ракета, изстреляна от терористите. Кадри от мощната експлозия попаднаха в мрежата, съобщава tvzvezda.ru.

330 американски военни ще бъдат разположени в Норвегия

САЩ ще изпратят над 300 военни в Норвегия, страна, която граничи с Русия, обяви днес норвежкото правителство. Тази мярка може да подразни Москва, според експерти, цитирани от Франс прес.

Дни преди най-важните избори в историята на Америка! Ей Би Си съобщи невероятни данни за Клинтън

Кандидатът на Демократическата партия за Белия дом Хилари Клинтън води с рекордните досега 12% пред републиканския си съперник Доналд Тръмп по популярност сред гласоподавателите преди президентските избори на 8 ноември. Това показват резултатите от проучване на американския тв канал Ей Би Си. За бившата първа дама на САЩ са готови да гласуват 50% от анкетираните, а за милиардера - 38%, уточнява Стандарт.

Американските власти използват данните от социалните мрежи за следене на демонстранти

Американската полиция в продължение на години е разполагала с данните от социалните мрежи на гражданите и ги е използвала за идентифицира и следи участници в протести. Това разкритие направиха преди дни правозащитници, предаде бТВ. Според Американския съюз за граждански свободи, компанията „Геофийдия” е използвала информация от „Фейсбук”, „Туитър” и „Инстаграм” за създаването на реалновременни карти на социалната активност. В резултат правоохранителните органи имали лесен достъп до точното местоположение на всеки потребител в периметъра, заедно със снимки, които след това се сравнявали с базите данни на полицията. „Геофийдия” даже се похвалили в сайта си, че в хода на един от протестите след полицейско убийство в Балтимор, тяхната платформа дала възможност на униформените да следят група ученици, избягали от час, за да се включат в гражданското неподчинение. Според онлайн изданието „Дъ Върдж”, полицията е използва широко възможностите си за следене на социалните мрежи в районите, където се е смятало, че ще се съберат недоволни граждани. Всички американски щати имат солидни бази данни със снимки на граждани от арести, издаване на шофьорски книжки и др., а „Геофийдия” позволява извличането на фотоси от социалните сайтове за последващ анализ и идентифициране на лицата в кадър. Смята се, че с помощта на платформата в множество случаи са открити и арестувани демонстранти не само в Балтимор, но и в цялата страна – особено с оглед факта, че компанията е работела необезпокоявано с органите на реда в продължение на дълго време. Нейният продукт работи на ръба на общите условия на социалните мрежи, а в някои аспекти и ги нарушава. „Туитър” директно забранява следенето на потребители, а „Фейсбук” не разрешава събраната информация да се препродава на трети лица. И двете социални мрежи спряха достъпа на „Геофийдия”. От компанията се оправдаха, като посочиха, че предлаганата от тях услуга не нарушава законите и е използвана в критични ситуации като тези след атентата в Бостън или след урагана „Матю”. Активисти коментират, че епизодът с „Геофийдия” не е изолиран и тепърва ще ставаме свидетели на много случаи, в които властта ще използва данните от социалните мрежи като специално разузнавателно средство, което практически не подлежи на съдебен контрол. Проблемът в случая е на няколко нива. Самите социални мрежи се стремят да „знаят” възможно най-много за своите потребители и в резултат настройките по подразбиране в почти всички тях са такива, че да дават достъп до местоположението и да правят всякакво публикувано съдържание достояние на всеки. В същото време, голяма част от потребителите въобще не съзнават, че каченото онлайн може да попадне в чужди ръце или не са в състояние да преминат през няколко екрана с опции, за да ограничат публичността си. По този начин те се оказват застрашени от това да бъдат преследвани от властите заради това, че са се оказали на нечия снимка, заснета на неподходящото място в неподходящото време.