24.10.2016

"Макдоналдс" плаща солена глоба заради отказана работа на глухоням

Компанията „Макдоналдс” (McDonald’s) ще плати 56,5 хиляди долара глоба заради отказ на мениджъра на един от ресторантите в САЩ да проведе събеседване с глухоням, търсещ работа, пише БГНЕС. Комисията по равноправие на работниците и служителите съобщава, че младият човек е подал през 2012 година молба за постъпване на работа онлайн в ресторант на „Макдоналдс” в Белтън, щата Мисури. Търсещият работа вече имал опит като готвач и чистач в ресторант на същата верига в друг щат. В иска, подаден от комисията, се казва, че управителката на ресторанта отменила събеседването, след като научила, че кандидатът се нуждае от сурдопреводач. При това сестрата на глухонемия била готова да влезе в тази роля. 

Още

Глухоням получава рекордно обезщетение от веригата "Макдоналдс"

Компанията „Макдоналдс” (McDonald’s) ще плати 56,5 хиляди долара глоба заради отказ на мениджъра на един от ресторантите в САЩ да проведе събеседване с глухоням, търсещ работа. Мъжът имал опит в друг ресторант на веригата.

Глобяват с 56,5 хиляди долара "Макдоналдс" заради отказана работа на глухоням

Наказанието е заради отказ на мениджъра на един от ресторантите в САЩ да проведе събеседване с младото момче

Кардинали протестират срещу проект за откриване на "Макдоналдс" до площад "Свети Петър"

Проект за откриване на закусвалня "Макдоналдс" в непосредствена близост до площад "Свети Петър" предизвика протестите на някои кардинали.

Протест във Ватикана: Кардинали не искат "Макдоналдс"

Ресторант от веригата трябва да отвори до площад "Свети Петър"

Протести на кардинали заради проект за откриване на "Макдоналдс" в близост до площад "Свети Петър"

Проект за откриване на закусвалня "Макдоналдс" в непосредствена близост до площад "Свети Петър" предизвика протестите на някои кардинали.Към протеста се присъедини комитетът за съхраняване на историческото наследство на старинния римски квартал Борго, в който се намира сградата на Ватикана, чиято фасада скоро ще се окичи с емблемата на "Макдоналдс". С пословичното си чувство за хумор жителите на Рим вече кръстиха проекта "МакВатикан".

“Макдоналдс” скри талисмана си заради зловещите клоуни (обзор)

Изчадията плашат хора по цял свят, след училищата се заканиха и на болниците Веригата заведения за бързо хранене “Макдоналдс” съобщи, че ще ограничи появите на публични места на своя клоун Роналд заради феноменa “зловещ клоун”, предаде Би Би Си. Зловещите клоуни първо се появиха в САЩ през август и бързо се разпространиха в Канада, Великобритания,