26.10.2016

Сьомгата е опасна, ако се съхранява неправилно, предупреди проф. Мермерски

Не може категорично да се каже, че сьомгата е вредна. Това заяви диетологът проф. Христо Мермерски по повод френските твърдения. Според него това е най-деликатната храна и съдържа всичко, което е необходимо за нормалното функциониране на човешкия организъм: белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини, микро и макро елементи.

Още

Проф. Мермерски обясни кога сьомгата на трапезата става отровна

Сьомгата е най-деликатната храна и е много полезна. Една порция в ресторант до нас е 52 лева, т.е. има все пак и други храни със съдържание на омега-мастни киселини, които да я заместят. Ако сьомгата не се съхранява правилно обаче, тя става отровна и отравянето е много опасно. Това предупреди в ефира на БНТ Христо Мермерски, диетолог.

Какво ядем: Ето как ни лъжат с киселото мляко, направено по рецепта на проф. Мермерски

Производители на кисело мляко не остават по-назад от тези на бира, хляб и оцет, които ни примамват с обещаващи послания на опаковките. Към продуктите с натрапчиви реклами се включват също бисквити и десерти с овесени ядки, е установила проверка на „Марица”.

Проф. Мермерски представя ново мляко със 7 бактерии на Панаира на киселото мляко в Разград

По време на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти Община Разград ще бъде домакин на първото по рода си представяне на български иновативен продукт - кисело мляко със 7 вида бактерии (в обикновеното кисело мляко те са само 2 и 1 пребиотик). Това съобщиха от пресцентъра на община Разград. На 18 юли, веднага след официалното откриване в 11.30 ч. на Панаира ще се състои презентация и дегустация на кисело мляко „Мермерски“. Мястото на провеждане е Художествена...

Професор Мермерски разби Юлиан Вучков: Пише се голям мъжкар, а ме караше да му водя жени

Юлиан Вучков се пише голям мъжкар, а всъщност е човек, който никога не е имал успех с жените. Тази скандална подробност споделя пред столичен седмичник светилото в народната медицина проф. Христо Мермерски.

Проф. Мермерски спасява Евстатиев с уникална рецепта

Бившият кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев се превърна в развалина, след като гръмна скандалът с напитото и изнасилено от него момиче. Преди беше представителен мъж, сега е развалина. Евстатиев отслабна драстично, нервите му се разбиха и трудно ще се възстановят. Доколкото разбирам, получава припадъци и страда от хронично безсъние. Все пак има лек за него. Това коментира проф. Христо Мермерски, най-големият роден специалист в областта на целебното и здравословно хранене и природната медицина.