25.10.2016

Още

Продължават извънредните проверки във връзка с неприятните миризми в Русе

Продължават съвместните проверки с представители на община Русе във връзка с постъпилите сигнали за неприятни миризми от началото на септември в града. В периода 12 септември -12 октомври са извършени съвместни проверки на дружествата - „Монтюпе“ ЕООД, „Билбобул“ ООД,  „Лубрика“ ООД, „Найден Киров“ АД  и „Полихимтех“ ЕООД. От проверените дружества „Монтюпе“ ЕООД и „Лубрика“ ООД имат Комплексни разрешителни и работят на непрекъснат режим. Проверките не са установили нарушения на технологичните режими и не са настъпвали аварийни ситуации при рабо...

Депутатите гласуват днес извънредните правомощия на полиция и военни при тероризъм

Антитерористичният закон влиза на първо четене в пленарна зала на Народното събрание. Целта на законопроекта е да създаде ефективен механизъм за взаимодействие между институциите при прилагане на мерки срещу терористични заплахи, съобщава БНТ.

Прогноза: Отлив на туристи от Турция и Франция заради извънредните събития

Последните събития във Франция и Турция ще доведат до преразпределение на туристическия пазар. Това Георги Рачев, климатолог, член на УС на БАТА пред „Канал 3”. Невъзможно е да няма трусове в туризма на Турция, страната няма как да се стабилизира скоро, а този бранш е много сериозно перо в икономиката й.

Ненчев: Обстановката е спокойна, извънредните действия са превантивни

Присъствието на военнослужещи на българо-турската граница е с превантивен характер Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов проведоха работна среща в Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово днес, съобщават от министерството на отбраната. На срещата присъстваха директорът на Регионална

Хърватският президент насрочи извънредните избори за 11 септември

Хърватия отива на предсрочни избори на 11 септември, обяви президентът Колинда Грабар-Китарович в изявление тази сутрин. Най-новият член на Европейския съюз отива на предсрочни избори след падането на правителството на премиера Тихомир Орешкович, припомня Ройтерс. Кабинетът на Орешкович не издържа вот на недоверие след разцепление в дясноцентристката коалиция между консервативния ХДС и партията "Мост".

Още три месеца продължават проверките по вътрешните шенгенски граници

Проверките по вътрешните шенгенски граници на Германия, Австрия, Дания, Швеция и Норвегия ще продължат още три месеца, реши Европейската комисия. Институцията призна, че все още не са изпълнени всички условия по плана й за завръщане към нормалното състояние на свободното движение в рамките на Шенген. Балканският миграционен маршрут от Гърция през Македония и Сърбия беше затворен, но 5-те европейски държави поискаха да продължат да контролират вътрешните граници, и след крайния срок през ноември. В Страсбург, комисарят по вътрешните работи Димитрис Аврамопулос обясни, че през идните 3 месеца трябва да се подсили охраната на външните граници на съюза: Досега вътрешните проверки бяха необходими и пропорционални. Въпросните пет шенгенски държави представиха данни, че броят на влизанията и на подадените молби за убежище намалява. Но извънредните обстоятелства и рискът остават – около 60 хиляди нелегални мигранти остават на територията на Гърция. Те потенциално могат да се придвижат към други членки на ЕС, ако вътрешните гранични проверки бъдат премахнати.