21.10.2016

В София мъж простреля жена си, след което се самоубил

48-годишен мъж простреля съпругата си в главата, след което се самоуби в София. Трагедията се разиграла в квартал „Западен парк” около 1:30 часа в нощта срещу сряда, пише БГНЕС. Ранената жена е настанена в Института за спешна помощ „Пирогов” в изключително тежко състояние и с опасност за живота. По информация на БНР мъжът и жената са служители на „Съдебна охрана“ и са живеели на семейни начала. Пистолетът, с който е стреляно, вероятно е служебно оръжие. Не се изключва и версията жената да е застреляла приятеля си и след това да е опитала да се самоубие. Причините се изясняват, най-вероятно става дума за битов скандал. Сигналът за инцидента е подаден от 18-годишния син на жената. 

Още

Mрежа за велосипеди под наем в София през 2017 г.

През пролетта на 2017 г. ще заработи мрежата за велосипеди под наем в София. Те ще бъдат общо 400, разпределени в 33 станции. Това съобщи пред участниците във „Форум градът“ зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев, цитиран от в. "24 часа". Крусев каза още, че общината планира да свърже велосипедните отсечки в обща мрежа. Разработва се и схема, по която в града да бъдат разположени зарядни станции за електромобили. През 2016 г. е планиран частичен ремонт на 900 улици и булеварди и цялостен на 50, допълни Крусев. Предстои да бъдат пуснати в експлоатация буферни паркинги до стадион „Васил Левски“, край Централна гара и до метростанция „Сливница“ в допълнение към изградените вече такива паркинги. През 2017 г. кръстовищата с „умни" светофари ще станат 160 при 120 в момента, каза Христиан Петров, изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност. В Центъра са изчислили, че така придвижването в града ще става за по-кратко време, а шофьорите ще спестят гориво.  ...

Михаела Филева прави концерт в София тази събота

Певицата ще излезе на сцената в столичен клуб с тримата музиканти Краси Тодоров, Васил Крумов и Васил Вутев. Заедно те вече две години работят върху програмата на Михаела, като непрекъснато я обновяват. Добавят нови елементи и променят версиите на песните, представяйки ги съвместно из цялата страна.

Акад. Ваньо Митев се оттегля от Медицинския университет в София

Акад. Ваньо Митев се оттегля от поста първи зам.-ректор на Медицинския университет в София, длъжност, която заемаше досега. Очаква се във вторник следващата седмица на ректорски съвет да бъде гласувано и закриването на самата позиция.

Легендата Съли Ерна с два концерта един след друг в София

Тази събота можете да гледате интервюто на Елена Розберг със Съли Ерна в предаването COOL…T

Само в БЛИЦ! Зловеща находка в София (СНИМКА)

Зловеща находка в София стресна столичани. Мъж отишъл да изхвърля боклука си и останал абсолютно безмълвен от това, което видял.