21.10.2016

Ликвидираха предполагаем член на „Ислямска държава“ в Анкара

В ранните часове на сряда предполагаем екстремист от „Ислямска държава“ е бил ликвидиран при антитерористична операция в турската столица Анкара, съобщава вестник Daily Sabah, като се позовава на информация от властите, информира "Фокус".

Още

Терорист от "Ислямска държава" е бил убит при полицейска акция в Анкара

Терорист от "Ислямска държава", който планирал самоубийствен бомбен атентат в Анкара, е бил убит днес при акция на полицията в турската столица. Валията на Анкара Ерджан Топаджа съобщи, че терористът е бил забелязан три пъти в района на мавзолея на Ататюрк (Анъткабир)

Турската полиция е убила терорист на Ислямска държава в Анкара

Турската полиция е убила терорист на Ислямска държава, за който се смята, че се е готвил да извърши самоубийствен атентат, предаде Ройтерс. Терористът е бил застрелян в престрелка на деветия етаж на сграда в предградията на Анкара, след като полицията го е призовала да се предаде, а в отговор той е открил огън.

Анкара открива нов фронт срещу "Ислямска Държава"!

Около 20 танка на турските въоръжени сили преминаха днес границата със Сирия от окръг Килис и навлязоха на територията на село Ал Раи в северна Сирия, за да се бият с джихадистите от "Ислямска държава", предаде БТА. С това Анкара откри нов фронт, след като миналата седмица предприе седмица "Ефратски щит", целяща да прочисти района на границата от присъствието на бойци от ИД и от сирийските кюрдски милиции (Сили за защита на народа), които Анкара разглежда като терористична организация.

Страхотни новини от Анкара за войната срещу "Ислямска държава"!

Още 10 села са били освободени от отрядите на "Ислямска държава” днес в Северна Сирия, съобщава Генералният щаб на турската армия. Въоръжените сили на Анкара, съвместно с отрядите на "Сирийската свободна армия” са успели да нанесат удари по общо 20 позиции на джихадистите.

Генщабът в Анкара: Още 10 села са свободни от „Ислямска държава”

Още 10 села са били освободени от отрядите на "Ислямска държава” днес в Северна Сирия, съобщава Генералният щаб на турската армия....

Анкара увери САЩ, че продължава борбата срещу "Ислямска държава", преназначи висши военни

По време на посещението си в Турция, председателят на Съвета на началник-щабовете на американските въоръжени сили ген. Джоузеф Дънфорд остро осъди опита за преврат. Посолството на Съединените щати в Анкара изтъкна, че визитата на Дънфорд е демонстрация на солидарност. От своя страна, турският премиер Бинали Йълдъръм повтори, че страната му очаква екстрадиране на живеещия в Съединените щати и сочен за организатор на преврата проповедник Фетуллах Гюлен. Йълдъръм увери Дънфорд, че сътрудничеството на Анкара със Съединените щати и съюзниците в борбата срещу кюрдските бунтовници и "Ислямска държава" ще продължи.Междувременно стана ясно, че турското министерство на отбраната е преназначило 167 генерали в армията с промените в структурата на въоръжените сили, предприети след осуетения опит за преврат. 311 военни, в това число и 9 генерали, все още се издирват заради опита за преврат, извършен в нощта на 15 срещу 16 юли.