22.10.2016

Още

Над 850 студенти практикуват в реална работна среда

Над 850 студенти практикуват вече в реална работна среда по професионалното направление, в което се обучават, чрез европейския проект "Студентски практики - Фаза 1", съобщава пресцентърът на Министерството на образованието и науката. Всеки десети кандидат отказва работа заради ниска заплата Първите практики започнаха в края на септември тази година, припомнят от МОН. И отбелязват, че за големия интерес към проекта, който се изпълнява от Министерството на образованието и науката по ОП "Наука...

В Мексико е бил арестуван бивш полицейски началник, свързан с изчезвания на студенти

В Мексико е бил арестуван бивш полицейски началник по време на разследване около изчезването и клането на 43 студенти по педагогика в югозападния град Игуала преди две години, предаде Reuters.

Втората студена война

Изострящото се геополитическо противопоставяне между Русия и САЩ не би могло да заобиколи евроатлантическото пространство, споделяно от страните в ЕС и НАТО. За анализаторите няма съмнение, че стратегическа цел на ръководството в Кремъл е неговото разединение. Ще бъде ли засегната България в променената ситуация, в каква степен и с какви последствия зависи от това колко лесно може да бъде дестабилизирана, ако се превърне в цел на руска хибридна атака. Риск за...

Как да имаме красиви ръце и нокти в студеното време

Как да имаме красиви ръце и нокти в студеното време

The Nation: Американските медии преминаха от нагнетяване на „студена война” към фалшификации

Американските политици и медии, когато им е изгодно, по коренен начин променят реториката, за да не пропуснат възможността да отправят обвинения по адрес на Русия, пише The Nation. Американската интерпретация за събитията в Алепо в продължение на последните седмици по удивителен начин се преобръща с главата надолу.

Студентски поход в Богота призова за подновяване на мирния процес

Няколко хиляди студенти организираха поход до централния площад в Богота. Исканията им са намиране на бързо решение на спрения мирен процес със сепаратистите от групировката ФАРК. Правителството е организирало срещи с представители на десни опозиционни партии и хора, организиращи акции срещу сделката, с надеждите бунтовниците да приемат промените в споразумението. Представител на протестиращите каза, че движението няма политически характер и се фокусира върху намирането на решение: Не сме тук заради идеологии или някоя политическа партия. Не сме леви, десни или център, а студенти, които искат ситуацията да се промени за хилядите жертви на този кошмар. Не искаме той да продължи и за следващите поколения. Президентът на Колумбия Хуан Мануел Сантос обяви в отговор на похода, че се отдал на това да спаси споразумението и ще приеме някои от предложенията на опозицията за промени, съгласувани с лидерите на ФАРК.