28.10.2016

Евростат: Половината от младите българи живеят в недобри жилищни условия

Повече от половината от младите българи /около 58 на сто/ във възрастовата граница 15-29 години живеят в недобри жилищни условия, в пренаселени жилища или плащат прекалено тежка цена за жилище, сочат данни от анализ на Евростат за качеството на жилищните условия в ЕС-28 през миналата година. Според данните на НСИ у нас във възрастовата категория 15-29 години е имало около 1,2 милиона млади българи от близо 7,2-милионното население на страната.

Още

Псевдочума налази Лом, избиват половината...

От Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) установиха огнище на Нюкясълска болест по птиците в квартал "Младеново", град Лом, община Лом, област Монтана.

Близо половината избиратели не знаят за квадратчето "Не подкрепям никого"

Кампанията за президентските избори и националния референдум 2016 г. предизвиква по-слаб интерес и внимание от страна на гражданите, в сравнение с тази за местните избори през миналата година. Две седмици преди нейния край всеки втори анкетиран (51%) заявява, че не е запознат с нито една проява на кандидатите за държавен глава, показва национално проучване на Алфа Рисърч. Алфа Рисърч: Цачева води пред Радев с близо 8% Огромното мнозинство от хората (82%) знаят, че на 6-ти но...

Пирин без половината титуляри срещу Созопол

Стефан Генов пази играчите за Верея

Съвет за назначенията и връщане на закони, приети от под половината депутати, обеща Трайков

Нужно е системно решение по отношение на назначенията, които президента предлага, каза кандидатът за държавен глава от Реформаторския блок Трайко Трайков в интервю за телевизия Би Ай Ти. Идеята беше лансирана в отговор на въпрос за предлаганите от президента хора в ръководството на БНБ. Според Трайков на такива постове трябва да се правят назначения при конкуренция и обществено вглеждане. Кандидатът за президент уточни, че не би назначил човек, който е работил за Държавна...

Повече от половината малки хора у нас разчитат само на пенсия

Над 1/5 от тях не успяват да покрият дори сметките си

Потоп в Гърция! Цял ден вали, половината страна е под вода (ВИДЕО)

Жестоката вълна от лоши метеорологични условия засегна Гърция в последните часове и предизвика наводнения и щети в почти цялата страна. Къщи и магазини бяха наводнени в района на Месологи, селскостопански насаждения са унищожени или тежко увредени. Отправено е искане до отдела за гражданска защита за обявяване на извънредно положение, съобщава "Български новини".