23.10.2016

Трагедия в столичния квартал „Западен парк“

Кървава трагедия се разигра през нощта в столичния квартал "Западен парк". Мъж прострелял жена си, след което се самоубил. Това е...

Още

Бесни софиянци: Роми правят зулуми в "Западен парк"

Роми изсичат дървета в столичния "Западен парк". Те са се нанесли в региона и непрекъснато разширяват къщите си, строят бараки и превръщат всичко около себе си в катун. За това сигнализираха недоволни столичани.

Незаконно изсичане на дървета и строежи в столичния "Западен парк"

Слушатели на "Хоризонт" сигнализираха за незаконно изсичане на дървета в столичния "Западен парк", както и за строеж на бараки, разширяване на ромски къщи. С огромни камъни е ограден целият „Западен парк“ в района на квартал "Факултета". Това е направено от администрацията на район "Красна поляна", като целта е да се избегне незаконната сеч на дървета. Кметът на район "Красна поляна" Иван Чакъров коментира по време на репортерска проверка на БНР: Доколкото смогваме да го контролираме, тъй като къщички, вярно, могат да изникнат и за един ден. Някои идват, правят землянки. Ние се опитваме да ги ограничаваме с всякакви средства, най-вече с това, че който и да дойде, ние вече не го регистрираме и той не получава нито социални помощи, нито всякакви привилегии. В началото на квартал "Факултета" се намира и нерегламентирано сметище. Иван Чакъров каза, че са необходими доста средства за изчистването: Трябва да го изчистим, защото могат да тръгнат всякакви зарази, болести. Репортаж по темата ще чуете в предаването "Хоризонт за вас".

Три нови „легнали полицаи” монтираха в „Западен”

Три изкуствени неравности на пътя тип „легнал полицай” поставиха от администрацията на район „Западен” днес. Две от тях са на улица „Лерин”, а третото е на улица „Бряст”. „И трите съоръжения са монтирани по изричното настояване на гражданите, живеещи в района”, уточни кметът Димитър Колев, който лично инспектира поставянето им. Единият от „легналите полицаи” на улица „Лерин” е пред детска ясла „Дара”, а другият – пред номер 25. Още докато течеше ремонтът на улицата миналата година жители от квартала поискаха да бъдат поставени подобни изкустве...

Пъзелът се заплита! Синът на убитата в "Западен парк" Мая на мушката на ченгетата

Съдебно ченге уби любовницата си, която му е била и колежка, и се гръмна. Разтрелът се разиграл вчера половин час преди полунощ в жилището на 48-годишната Мая Ваклинова в столичния кв."Западен парк". Нова развръзка в разследването на кървавата вечер в София. Заподозрян е синът на Мая - Калоян, който живеел заедно с нея в жилището.

Мъж и жена бяха намерени простреляни в столичния квартал "Западен парк"

Мъж и жена бяха открити простреляни в апартамент в квартал "Западен парк". Двамата са служители на "Съдебна охрана" и са живеели на семейни начала. Трагедията се е разиграла късно снощи.