23.10.2016

Клиент седна да изпие една ракия, рецидивистът Попо заби нож в гърба му

70-годишният рецидивист Иван Жудев-Попо ще лежи близо 6 години зад решетките заради опит за убийство на двама души в дупнишкото село Яхиново. Окръжният съдия в Кюстендил Мирослав Начев постанови присъдата след обстойна преценка на доказателствата по образуваното срещу Иван Жудев дело за опит за умишлено убийство на 31-годишния Ангел Григоров в кафе-аперитива в село Яхиново и причиняване на средна телесна повреда на 22-годишния Драгомир Недков, предаде struma.bg.

Още

Обществени сгради в Попово ще бъдат санирани по проект за 800 хил. лв.

Над 800 хиляди лева ще бъдат вложени в изпълнението на проект за обновяване на публичната инфраструктура в Попово чрез повишаване енергийната ефективност на обществени сгради. Средствата ще бъдат използвани за саниране на сградите на музикалната школа, Общинската служба по земеделие, на Дирекцията по безопасност на храните, както и сградата на служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в града. Предстои до края на месеца да бъде подписан договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), за да бъдат отпуснати средства за саниране на още осем жилищни сгради. Изпълнението на дейностите за енергийна ефективност ще допринесе за пряко намаляване на крайното потребление на енергия, както и на емисиите на парникови  газове в обществените и жилищни сгради.

Алберт Попов на 69-о място в Зьолден

Българинът остана на 5,22 секунди от най-бързия в първия манш Алекси Пинтюро

Мария Попова: Литературната журналистика на Ориана Фалачи

Доц. Мария Попова, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на Софийския университет разказва за спецификата на литературната журналистика, нейните похвати и възможността ѝ да представи един много по-задълбочен и обстоен поглед към герои и събития. Как авторите запазват обективността си? Какви са приликите и разликите между „забързаната“ журналистика на информацията и литературната журналистика, която освен да информира се опитва и да „забавлява“ аудиторията си, като използва пряка реч, описва героите като в книга, с техните начин на обличане, навици и реакции? Къде „търси“ темите си литературната журналистика и защо не всички журналисти се „захващат“ с този жанр? Освен отговорите на тези въпроси, в този разговор обръщаме и специално внимание на творчеството и яркия стил на писане на Ориана Фалачи, един от впечатляващите представители на литературната журналистика.

Осем диви свине са отстреляли за ден ловци от Априлово, Поповско

Осем диви прасета са отстреляли само заден членовете на ловната дружинка в село Априлово, община Попово. Те са ловували в границите на ловно стопанство „Черни лом". От там ни се похвалиха още, че от началото на ловния сезон за лов на дива свиня не е допуснат нито един инцидент.От Свереоизточното държавно предприятие в Шумен казаха за Дарик, че в този регион с най-добра слука са били ловците от село Венец, Шуменско с отстреляни 17 свине за ден, а 10 екземпляра са били отстреляни от ловната дружина в село Имренчево, община Велики Преслав.Данните ...