24.10.2016

Обама обеща помощ на Европа за мигрантите

Президентът на Съединените щати Барак Обама се ангажира да помогне на Европа да се справи с масовия приток на мигранти: Това е от наш стратегически интерес, заяви Обама преди официална вечеря в Белия дом с италианския премиер Матео Ренци, последната преди края на двата му президентски мандата. Според Обама Италия, Гърция и Германия не бива единствени да носят на плещите си мигрантския товар. Американският президент подкрепи политиката на Ренци за стимулиране на икономическия растеж, вместо германската линия за затягане на коланите. Така може да се преодолее икономическата неустойчивост в Европа, смята Обама.

Още

ДАНС влезе в Агенцията по рибарство. Далавери с европари?

Проверката е разпоредена от звеното за антикорупция на прокуратурата

Honda-та с горивна клетка идва в Европа

Honda Clarity Fuel Cell покри пробега от 366 мили или 589 км, изискван от Американската агенция по екология. Така еквивалентът на комбинирания разход при модели с бензинов двигател е 1 л гориво за разстояние от [ ... ]

Фокусът на пазара на бизнес имоти в Европа се измества

Инвестициите на трите водещи пазара намаляват за сметка на други, по-малки пазари

Путин и Европа ще нищят как да борят тероризма

Следващият рунд на консултациите между Руската федерация и Европейския съюз ще се проведе през ноември в Москва. Това заяви постоянният представител на Русия при ЕС Владимир Чижов, предава РИА Новости.

Водородната Honda Clarity идва в Европа. Обещава 589 километра автономност

Водородната Honda Clarity идва в Европа. Обещава 589 километра автономност Североамериканското подразделение на Honda обяви, че моделът й Clarity, който използва водородна задвижваща система, е получил...

Орбан: Европа се нуждае от сътрудничеството с Русия

За да постигне успех, Европа се нуждае от сътрудничество с Русия, заяви унгарският премиер Виктор Орбан в интервю за полския вестник „Польска таймс“ (Polska The Times), предаде БНТ. „Ние трябва да водим такава политика, при която силните на деня сами да са заинтересовани от успеха на Европа. За това е необходимо мъдро и добре обмислено сътрудничество, включително и с Русия на Владимир Путин“, изтъкна той. По думите му такъв подход към международната политика „в момента е в малцинство в Европа“. „Някои страни в Европа вярват в заплаха от страна на Русия, примерно Полша и балтийските държави. Ние трябва да уважаваме тяхната позиция и да им помогне да се чувстват в безопасност. Ние в Унгария не чувстваме заплаха за нашата безопасност от страна на Русия“, отбеляза още Орбан.