22.10.2016

Путин и Ердоган обсъдиха конфликта в Сирия

Президентът на Русия Владимир Путин и лидерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в телефонен разговор са разменили мнение относно разрешаването на сирийския конфликт. Путин е подчертал важността на отделянето на отрядите на „умерената“ опозиция от "Джебхат ан Нусра", предаде пресслужбата на Кремъл, цитирано от РИА Новости.

Още

Ердоган пак се изрепчи на САЩ - за Гюлен и оръжейните доставки за кюрдите в Сирия

Турският президент Реджеп Ердоган обвини САЩ, че с два самолета са доставили оръжия на кюрдските бойци в Северна Сирия, които Анкара смята за...

Ердоган заяви, че САЩ са доставили оръжие на кюрдските бойци в Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини САЩ, че с два самолета са доставили оръжия на кюрдските бойци в Северна Сирия, които Анкара смята за терористична група, предаде агенция Ройтерс. Изявленията на Ердоган, направени в реч в Ню Йорк в четвъртък, вероятно ще добавят нов елемент на на ...

Реджеп Ердоган обвини САЩ, че са доставили оръжие на кюрдските бойци в Сирия

Турският президент е поставил въпроса пред американския вицепрезидент Джо Байдън

Говорителят на Ердоган разкри важни подробности за военната операция на Турция в Сирия

Говорителят на турския президент Реджеп Тайип Ердоган изключи възможността страната да се присъедини към операция на коалиционните сили срещу терористичната групировка „Ислямска държава“ в сирийския град Ракка, ако кюрдските сили също се включат, предава Reuters.

Реджеп Ердоган се надява спирането на огъня в Сирия да стане постоянно

Засега проблеми има само в няколко села, каза турският президент

Ердоган обвини ПКК в опит на попречи на турската операция в Сирия

  Забранената в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) активизира дейността си, за да попречи на операцията „Щита на Ефрат“, която турските сили провеждат в северна Сирия, заявява турският президент Реджеп Ердоган в писмена декларация, предаде БГНЕС. ПКК обаче няма да постигне успех. Дълг на турския народ е да унищожи групировката Ислямска държава в Сирия, за да не може тя повече да застрашава нашата страна. Операцията „Щитът на Ефрат“ е първата стъпка, подчертава Ердоган в декларацията. Както вече бе съобщено, на 24 август започна операцията „Щитът на Ефрат“. Още в началото й с участието на сирийската опозиция бе завзет граничния град Джараблус в северна Сирия. Представител на сирийските кюрди обвини турската армия, че извършва агресия и че действията й са насочени преди всичко срещу кюрдските сили.