22.10.2016

Чък Бери издава първи албум след 38-годишна пауза

Легендата на рокендрола Чък Бери отпразнува 90-ия си рожден ден, като обяви, че догодина ще издаде нов албум след 38-годишна пауза, съобщава Ройтерс.Тавата е озаглавена "Чък" и включва оригинални песни, записани и продуцирани от самия него. В записите участват синът му Чарлз Бери (китара) и дъщеря му Ингрид Бери (хармоника). Музикантът не уточни възможната дата на излизането на новия албум.Парчетата са издържани в духа на здравите традиции на ранния рок и на най-добрите образци на соул музиката. Чък Бери посветил новия си диск на съпругата си Т...

Още

Честит рожден ден! Чък Бери на 90

Легендата на рокендрола Чък Бери отпразнува 90-ия си рожден ден, като обяви, че догодина ще издаде нов албум след 38-годишна пауза. Той е озаглавен „Чък" и включва оригинални песни, записани и продуцирани от самия него. В записите участват синът му Чарлз Бери (китара) и дъщеря му Ингрид Бери (хармоника). Музикантът обясни, че албумът е посветен на 68-ата годишнина от сватбата със съпругата му Темета. С хитове като "Maybellene", "Johnny B.Goode" и "Roll Over Beethoven" Бери полага основите на модерната рок музика, като оказва силно влияние на съставите от 60-те години, сред които "Бийтълс" и "Ролинг стоунс". Авторът на песни и китарист от гр.Сейнт Луис, щата Мисури, бе удостоен през 1984 г. с награда "Грами" за цялостно творчество, а през 1986 г. бе сред първите въведени в Залата на славата на рокендрола.

Чък Бери отпразнува 90-годишния си юбилей

Музикантът обяви, че готви нов албум догодина

Бийч Бойс - Surfin' USA

Днес в рубриката "Незабравимите" ще се "скрием" в свежестта на 60-те с една от най-известните тогава американски групи с името "Плажните момчета".  Типични представители на Калифорния, трима братя, един братовчед и един приятел, първоначално менажирани от бащата на братята, те първоначално изпълняват "сърф-песни", с които постепенно набират популярност. Водещата фигура е Брайън Уилсън, който е по-търсещ, изпълнен с желание да експериментира, да променя... Ние обаче ще ги слушаме преди "усложненията", през 1963, когато взимат музиката от песента на Чък Бери Sweet Little Sixteen и добавят един типичен, спортен, здравословен и оптимистичен калифорнийски текст. Наричат я Surfin' USA и тя става втората най-пускана по радиото песен в САЩ за 1963, дава и заглавието на последвалия я албум. Така че ето ги Бийч Бойс в зората на своята кариера, сърфирайки насам-натам из Щатите.